САД: Круз одустао од трке, Трамп слави

Потенцијални кандидат Републиканске партије за предсједника САД Тед Круз одустао је од трке послије пораза у држави Индијана.

Свијет 04.05.2016 | 11:51
САД: Круз одустао од трке, Трамп слави

На унутарстраначким изборима Доналд Трамп је добио 54,2 одсто гласова присталица Републиканаца, Круз је добио повјерење 32,8 одсто, а Џон Кејсик 10 одсто.

"Хвала свима, невјероватним патриотима који су се борили да спасу ову нацију. Оно што сте урадили, покрет који је формиран, све је то невјероватно. Волим сваког од вас, од почетка сам рекао да ћу ићи овим путем док је побједа на видику. Морам да кажем да је ово крај тог путан", рекао је Круз својим симпатизерима у Индијанаполису.

На то је услиједио коментар Доналда Трампа.

"Вау, лажњиви Тед Круз је стварно полудио данас. Не може да функционише под притиском – то није одлика предсједника. Тужно. Сада идемо на Хилари Клинтон, она неће бити велики предсједник, неће бити добар предсједник..." рекао је Трамп.

За сада нема назнака да Кејсик планира да се повуче из трке и остави Трампа као јединог и коначног кандидата Републиканаца за предсједника Сједињених Америчких Држава.

У редовима Демократске странке Берни Сандерс је остварио побједу над Хилари Клинтон, освојио је 53,2 одсто грађана Индијане, док је супруга бившег предсједника САД Била Клинтона добила поверење 46,8%.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

то

04.05.2016 09:53

То Доналде легендо и да згазис ону бабу рогату и лазљиву!

ОДГОВОРИТЕ