Шестомјесечна беба преживјела рушевине

Шестомесечна девојчица извучена је из рушевина зграде у главном граду Кеније Најробију која се срушила прошле недеље, при чему су погинуле 23 особе, а још 93 се воде као нестале, саопштили су кенијски званичници.

Свијет 03.05.2016 | 21:07
Шестомјесечна беба преживјела рушевине

Девојчица Дилерин Саиси Васике пребачена је у болницу пошто је рано јутрос извучена из рушевинама седмоспратнице која се срушила у петак.

Према речима званичника Националног центра за управљање катастрофама, беба је пронађена неповређена у умиваонику, а преживела је захваљујући намештају који је спречио да на њу падну стубови.

Девојчица је плакала док су је спасиоци извлачили из рушевина, а пре тога се није оглашавала нити давала екипама било какав знак да се ту налази, навели су исти извори.

Мајка девојчице пронађена је мртва, али спасиоци не губе наду да ће испод рушевина бити још преживелих.

Отац мале Дилерин, Раслон Саиси Васике, рекао је да је мајка девојчицу држала у умиваонику док је обављала кућне послове.

Беба није имала повреда по телу, а у Националну болницу Кенијата пребачена је због дехидрације, рекао је портпарол те здравствене установе Сајмон Итаи.

Лекари су оценили да је девојчица вероватно била добро ухрањена чим је успела да преживи четири дана под рушевинама без хране и воде и да је температура њеног тела пала током ноћи и успорила метаболизам.

Полиција је ухапсила двојицу власника зграде и 21 локална званичника у оквиру истраге о узроцима рушења објекта.

Председник Кеније Ухуру Кенијата наредио је прошле године контролу свих зграда у земљи после урушавања осам објеката, при чему је настрадало 15 особа.

Власти су саопштиле да 58 одсто зграда у Најробију није безбедно за становање.

(Мондо.рс)

(Фото: АП Пхото/Саyyид Абдул Азим)

Коментари / 0

Оставите коментар