Šestomjesečna beba preživjela ruševine

Šestomesečna devojčica izvučena je iz ruševina zgrade u glavnom gradu Kenije Najrobiju koja se srušila prošle nedelje, pri čemu su poginule 23 osobe, a još 93 se vode kao nestale, saopštili su kenijski zvaničnici.

Svijet 03.05.2016 | 21:07
Šestomjesečna beba preživjela ruševine

Devojčica Dilerin Saisi Vasike prebačena je u bolnicu pošto je rano jutros izvučena iz ruševinama sedmospratnice koja se srušila u petak.

Prema rečima zvaničnika Nacionalnog centra za upravljanje katastrofama, beba je pronađena nepovređena u umivaoniku, a preživela je zahvaljujući nameštaju koji je sprečio da na nju padnu stubovi.

Devojčica je plakala dok su je spasioci izvlačili iz ruševina, a pre toga se nije oglašavala niti davala ekipama bilo kakav znak da se tu nalazi, naveli su isti izvori.

Majka devojčice pronađena je mrtva, ali spasioci ne gube nadu da će ispod ruševina biti još preživelih.

Otac male Dilerin, Raslon Saisi Vasike, rekao je da je majka devojčicu držala u umivaoniku dok je obavljala kućne poslove.

Beba nije imala povreda po telu, a u Nacionalnu bolnicu Kenijata prebačena je zbog dehidracije, rekao je portparol te zdravstvene ustanove Sajmon Itai.

Lekari su ocenili da je devojčica verovatno bila dobro uhranjena čim je uspela da preživi četiri dana pod ruševinama bez hrane i vode i da je temperatura njenog tela pala tokom noći i usporila metabolizam.

Policija je uhapsila dvojicu vlasnika zgrade i 21 lokalna zvaničnika u okviru istrage o uzrocima rušenja objekta.

Predsednik Kenije Uhuru Kenijata naredio je prošle godine kontrolu svih zgrada u zemlji posle urušavanja osam objekata, pri čemu je nastradalo 15 osoba.

Vlasti su saopštile da 58 odsto zgrada u Najrobiju nije bezbedno za stanovanje.

(Mondo.rs)

(Foto: AP Photo/Sayyid Abdul Azim)

Komentari / 0

Ostavite komentar