Шпирић не испуњава услове за директора

Агенција за осигурање Републике Српске није дала сагласност за именовање Ведранка Шпирића за директора „Крајина осигурања“, јер је утврдила да не испуњава законом прописане услове за ту функцију. Шпирићу је забрањено да потписује било какве новчане трансакције у име овог друштва, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 03.05.2016 | 22:59
Шпирић не испуњава услове за директора

Управни одбор „Крајина осигурања“, на чијем се челу налази један од нових акционара Навеен Аггарwал, прије 15-ак дана је смијенио директора Бакира Пекушића и за вршиоца дужности именовао Шпирића, иако за то није добио сагласност Агенције за осигурање.

Како сазнајемо, Агенција је донијела закључак у којем је наведено да Шпирић нема три године искуства на руководећим позицијама, што је један од законских услова за именовање директора осигуравајућег друштва. Истим закључком Агенција је наложила да Шпирић достави доказе о трогодишњем искуству на руководећим позицијама,уколико их има, како би одлука о његовом именовању била поново размотрена.

Такође, Агенција је забранила да Шпирић потписује било какве новчане трансакције у име овог друштва.

„Поред тога, Агенција је наложила и да се повуку сви Шпирићеви депоновани потписи у банкама“, рекао је извор ЦАПИТАЛ-а.

„Крајина осигурање“, које је било у већинском власништву Републике Српске, крајем прошле године је докапитализацијом промијенило власника, тако што су Американац индијског поријекла Навеен Аггарwал и Гупта Неете купили емисију акција за близу седам милиона КМ.

Нови власници су одмах по преузимању донијели низ незаконитих одлука, због чега су непрестано под будним оком Агенције за осигурање С, али и истражних органа у Републици Српској.

ЦАПИТАЛ је прошле седмице објавио да Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи интензивну истрагу о докапитализацији и пословању „Крајина осигурања“ и да се ускоро очекује и привођење предсједника Управног одбора овог друштва и акционара Навеена Аггарwала.

Паралелно са опсежном истрагом МУП-а, о пословању и сумњивим одлукама Аггарwала, попут исплате плате од 5.000 евра, провјере врши и Агенција за осигурање Републике Српске, али и Комисија за хартије од вриједности Српске о његовој повезаности са другим акционаром истог поријекла Гупта Неете.

(Цапитал)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лијан

03.05.2016 15:48

Знам доста Спирица,сви су љиге И алави на паре као онај црвени!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познаник

03.05.2016 17:10

Тај Спириц је продана дуса. Ради за резим,купили га за ситно. Сад пљује опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маза

03.05.2016 17:36

Сувисан сваки комент!!!Довољно је реци Спириц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

03.05.2016 17:38

Овај Спириц је добар Спириц. Дрз се Ведране, ко им свима ј..е матер. Смрт фасизму, слобода народу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анка

03.05.2016 18:55

Овако је боље за Шпирица, у супротном, Индијац би од њега тражио да спроводи одлуке које би га одвеле у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мејдан

03.05.2016 20:51

Добро познајем тог Спирица. Лик је крајње искомплексиран и неостварен. Он је на целу неке странке за коју ни његова зена није гласала. крајње је залосно ко се све гура на позиције... А са овим је заврсио своју каријеру,која није никада ни поцела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

03.05.2016 21:37

Крајње би било добро да си бар ти схватио ста си рекао! Знаци крајње...

Name

Микула

04.05.2016 05:37

Ни Мила Громилић није имала ни дана руководног искуства, али је експресно добила сагласност Агенције (Божане Шљивар) и за 8 година потрошила 8 милона КМ резерви, управо толико да изнуди некаквог Индијца коме је Агенција (Божана Шљивар) дала сагласност за докапитализацију у намјери да ће тиме проневјере које је урадила Громилићка бити саниране и тиме заборављене. Али Индијац није тако размишљао, већ је и он дошао да брзо изнесе и оно мало новаца што је остало. Отуд неки Бакири, Шпирићи и кога све још неће довести да брзо потпише који налог за извлачење пара.

ОДГОВОРИТЕ