Špirić ne ispunjava uslove za direktora

Agencija za osiguranje Republike Srpske nije dala saglasnost za imenovanje Vedranka Špirića za direktora „Krajina osiguranja“, jer je utvrdila da ne ispunjava zakonom propisane uslove za tu funkciju. Špiriću je zabranjeno da potpisuje bilo kakve novčane transakcije u ime ovog društva, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Republika Srpska 03.05.2016 | 22:59
Špirić ne ispunjava uslove za direktora

Upravni odbor „Krajina osiguranja“, na čijem se čelu nalazi jedan od novih akcionara Naveen Aggarwal, prije 15-ak dana je smijenio direktora Bakira Pekušića i za vršioca dužnosti imenovao Špirića, iako za to nije dobio saglasnost Agencije za osiguranje.

Kako saznajemo, Agencija je donijela zaključak u kojem je navedeno da Špirić nema tri godine iskustva na rukovodećim pozicijama, što je jedan od zakonskih uslova za imenovanje direktora osiguravajućeg društva. Istim zaključkom Agencija je naložila da Špirić dostavi dokaze o trogodišnjem iskustvu na rukovodećim pozicijama,ukoliko ih ima, kako bi odluka o njegovom imenovanju bila ponovo razmotrena.

Takođe, Agencija je zabranila da Špirić potpisuje bilo kakve novčane transakcije u ime ovog društva.

„Pored toga, Agencija je naložila i da se povuku svi Špirićevi deponovani potpisi u bankama“, rekao je izvor CAPITAL-a.

„Krajina osiguranje“, koje je bilo u većinskom vlasništvu Republike Srpske, krajem prošle godine je dokapitalizacijom promijenilo vlasnika, tako što su Amerikanac indijskog porijekla Naveen Aggarwal i Gupta Neete kupili emisiju akcija za blizu sedam miliona KM.

Novi vlasnici su odmah po preuzimanju donijeli niz nezakonitih odluka, zbog čega su neprestano pod budnim okom Agencije za osiguranje S, ali i istražnih organa u Republici Srpskoj.

CAPITAL je prošle sedmice objavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi intenzivnu istragu o dokapitalizaciji i poslovanju „Krajina osiguranja“ i da se uskoro očekuje i privođenje predsjednika Upravnog odbora ovog društva i akcionara Naveena Aggarwala.

Paralelno sa opsežnom istragom MUP-a, o poslovanju i sumnjivim odlukama Aggarwala, poput isplate plate od 5.000 evra, provjere vrši i Agencija za osiguranje Republike Srpske, ali i Komisija za hartije od vrijednosti Srpske o njegovoj povezanosti sa drugim akcionarom istog porijekla Gupta Neete.

(Capital)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

lijan

03.05.2016 15:48

Znam dosta Spirica,svi su ljige I alavi na pare kao onaj crveni!!!

ODGOVORITE
Name

Poznanik

03.05.2016 17:10

Taj Spiric je prodana dusa. Radi za rezim,kupili ga za sitno. Sad pljuje opoziciju.

ODGOVORITE
Name

maza

03.05.2016 17:36

Suvisan svaki koment!!!Dovoljno je reci Spiric.

ODGOVORITE
Name

Goja

03.05.2016 17:38

Ovaj Spiric je dobar Spiric. Drz se Vedrane, ko im svima j..e mater. Smrt fasizmu, sloboda narodu!!

ODGOVORITE
Name

Anka

03.05.2016 18:55

Ovako je bolje za Špirica, u suprotnom, Indijac bi od njega tražio da sprovodi odluke koje bi ga odvele u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Mejdan

03.05.2016 20:51

Dobro poznajem tog Spirica. Lik je krajnje iskompleksiran i neostvaren. On je na celu neke stranke za koju ni njegova zena nije glasala. krajnje je zalosno ko se sve gura na pozicije... A sa ovim je zavrsio svoju karijeru,koja nije nikada ni pocela.

ODGOVORITE
Name

vuk

03.05.2016 21:37

Krajnje bi bilo dobro da si bar ti shvatio sta si rekao! Znaci krajnje...

Name

Mikula

04.05.2016 05:37

Ni Mila Gromilić nije imala ni dana rukovodnog iskustva, ali je ekspresno dobila saglasnost Agencije (Božane Šljivar) i za 8 godina potrošila 8 milona KM rezervi, upravo toliko da iznudi nekakvog Indijca kome je Agencija (Božana Šljivar) dala saglasnost za dokapitalizaciju u namjeri da će time pronevjere koje je uradila Gromilićka biti sanirane i time zaboravljene. Ali Indijac nije tako razmišljao, već je i on došao da brzo iznese i ono malo novaca što je ostalo. Otud neki Bakiri, Špirići i koga sve još neće dovesti da brzo potpiše koji nalog za izvlačenje para.

ODGOVORITE