Линценца УЕФЕ за Радник из Бијељине

У суботу се у 27. колу Премијер лиге на Градском стадиону у Бијељини састају екипе Радника и Рудара. Иако обје екипе у утакмицу улазе растерећене, мотива ни на једној страни неће недостајати.

Република Српска 29.04.2016 | 11:50
Линценца УЕФЕ за Радник из Бијељине

Екипа Радника у утакмицу улази ослабљења, јер због повреда тренер Славко Петровић не може рачунати на Остојића, Срећковића, Машића и Јанковића, а одавно је ван конкуренције и Жижовић.

- Ове повреде нам знатно утичу на ширину играчког кадра и могућност ротације, али оне су последица великог напора изазваног ритмом утакмица сриједа-субота, каже тренер Бијељинаца. Ми смо у досадашњем току сезоне одиграли 8 утакмица више од већине премијерлигаша због учешћа у Купу БиХ и Купу РС, што мора оставити траг на здравствени билтен. Већи проблем нам представља немогућност одржавања тренинга током седмице, јер је тренажни процес сведен на опоравак играча и припреме за наредну утакмицу.



Што се тиче утакмице са Приједорчанима, тренер Славко Петровић је оптимиста.

- После дуже времена смо имали седмицу за тренинг, без такмичарских обавеза. Тим је спреман за Рудар, а срећом осим повријеђених играча немамо ниједну суспензију због картона. Као и у досадашњем току сезоне у меч ћемо ући максимално мотивисани и борбени. Очекујемо отворену утакмицу и квалитетну фудбалску представу.

Бритки штопер Радника Слободан Јаковљевић је оптмиста пред утакмицу са Рударом.

- Сусрет са Рударом из Приједора дочекујемо спремни. Желимо нову побједу која ће бити значајна у склопу припрема за прву финалну утакмицу купа БиХ коју играмо у Тузли са Слободом. Приједорчани ће играти растерећени и настојат ће да остваре што бољи резултат, али ми их у томе морамо онемогућити. Код нас нема опуштања.

ФК Радник Бијељина је јуче добио лиценцу за такмичење у УЕФА такмичењима за сезону 2016/17 чиме је клуб испунио административни услов за наступ на европској сцени.

У четвртак је извршена проба новопостављеног семафора пред утакмицу са Рударом из Приједора, те се очекује премијера новог семафора пред бијељинском публиком.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

александар

29.04.2016 11:17

Видим да у Фудбалском савезу БиХ раде "стручњаци" па им је таква и ова одлука. Одлука има увод, назив и образложење, чак и поуку о правном лијеку, али нема-диспозитив, који је утопљен у назив?! Но, каква држава такав и Савез. Честитке Раднику, свакако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхиле

29.04.2016 12:22

Бас тако. Стручњак, до стручњака. ПС. Честитке Раднику на одличној сезони.

Name

студентски дом недзарици

29.04.2016 11:30

Хоцемо да се преноси ова утаммица.Засто ТВ куце из РС и БН не преносе утакмицу???Подрска за Радник и да се направи прави модеран стадион са пословним просторима и како је Бог рекао да стадион треба да изгледа.Толико се Бијељина изградила и народа досло а спорт НУЛА!Мицо Мицицу знам да ово цитас не будес ли изградио нови стадион,затворен базен и спортску дворану летис !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацка

29.04.2016 14:07

ФК Радник једина светла тачка овог града. Крстајицу свака част.

ОДГОВОРИТЕ