Lincenca UEFE za Radnik iz Bijeljine

U subotu se u 27. kolu Premijer lige na Gradskom stadionu u Bijeljini sastaju ekipe Radnika i Rudara. Iako obje ekipe u utakmicu ulaze rasterećene, motiva ni na jednoj strani neće nedostajati.

Republika Srpska 29.04.2016 | 11:50
Lincenca UEFE za Radnik iz Bijeljine

Ekipa Radnika u utakmicu ulazi oslabljenja, jer zbog povreda trener Slavko Petrović ne može računati na Ostojića, Srećkovića, Mašića i Jankovića, a odavno je van konkurencije i Žižović.

- Ove povrede nam znatno utiču na širinu igračkog kadra i mogućnost rotacije, ali one su posledica velikog napora izazvanog ritmom utakmica srijeda-subota, kaže trener Bijeljinaca. Mi smo u dosadašnjem toku sezone odigrali 8 utakmica više od većine premijerligaša zbog učešća u Kupu BiH i Kupu RS, što mora ostaviti trag na zdravstveni bilten. Veći problem nam predstavlja nemogućnost održavanja treninga tokom sedmice, jer je trenažni proces sveden na oporavak igrača i pripreme za narednu utakmicu.



Što se tiče utakmice sa Prijedorčanima, trener Slavko Petrović je optimista.

- Posle duže vremena smo imali sedmicu za trening, bez takmičarskih obaveza. Tim je spreman za Rudar, a srećom osim povrijeđenih igrača nemamo nijednu suspenziju zbog kartona. Kao i u dosadašnjem toku sezone u meč ćemo ući maksimalno motivisani i borbeni. Očekujemo otvorenu utakmicu i kvalitetnu fudbalsku predstavu.

Britki štoper Radnika Slobodan Jakovljević je optmista pred utakmicu sa Rudarom.

- Susret sa Rudarom iz Prijedora dočekujemo spremni. Želimo novu pobjedu koja će biti značajna u sklopu priprema za prvu finalnu utakmicu kupa BiH koju igramo u Tuzli sa Slobodom. Prijedorčani će igrati rasterećeni i nastojat će da ostvare što bolji rezultat, ali mi ih u tome moramo onemogućiti. Kod nas nema opuštanja.

FK Radnik Bijeljina je juče dobio licencu za takmičenje u UEFA takmičenjima za sezonu 2016/17 čime je klub ispunio administrativni uslov za nastup na evropskoj sceni.

U četvrtak je izvršena proba novopostavljenog semafora pred utakmicu sa Rudarom iz Prijedora, te se očekuje premijera novog semafora pred bijeljinskom publikom.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

aleksandar

29.04.2016 11:17

Vidim da u Fudbalskom savezu BiH rade "stručnjaci" pa im je takva i ova odluka. Odluka ima uvod, naziv i obrazloženje, čak i pouku o pravnom lijeku, ali nema-dispozitiv, koji je utopljen u naziv?! No, kakva država takav i Savez. Čestitke Radniku, svakako!

ODGOVORITE
Name

Chile

29.04.2016 12:22

Bas tako. Stručnjak, do stručnjaka. PS. Čestitke Radniku na odličnoj sezoni.

Name

studentski dom nedzarici

29.04.2016 11:30

Hocemo da se prenosi ova utammica.Zasto TV kuce iz RS i BN ne prenose utakmicu???Podrska za Radnik i da se napravi pravi moderan stadion sa poslovnim prostorima i kako je Bog rekao da stadion treba da izgleda.Toliko se Bijeljina izgradila i naroda doslo a sport NULA!Mico Micicu znam da ovo citas ne budes li izgradio novi stadion,zatvoren bazen i sportsku dvoranu letis !

ODGOVORITE
Name

Tacka

29.04.2016 14:07

FK Radnik jedina svetla tačka ovog grada. Krstajicu svaka čast.

ODGOVORITE