Ускоро хапшење Навена Агарвала?

Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи интензивну истрагу о докапитализацији и пословању „Крајина осигурања“ Бањалука, а ускоро се очекује и привођење предсједника Управног одбора „Крајина осигурања“ и акционара Навена Агарвала сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 28.04.2016 | 22:57
Ускоро хапшење Навена Агарвала?

„Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске спроводи истрагу о пословању 'Крајина осигурања'“, званично је потврдила портпарол МУП-а Мирна Шоја додајући да не може откривати више детаља.

Како објављује портал Цапитал, Американац индијског поријекла Навеен Агарвал ускоро бити приведен и саслушан у полицији у својству осумњиченог за кривична дјела почињена у процесу и након милионске докапитализације овог друштва за осигурање.

Посебно је сумњиво што новац за докапитализацију 'Крајина осигурања' није пребачен уобичајено преко девизног рачуна неке комерцијалне банке, већ путем свјетског лидера за трансфер новца Wестерн Униона.
Овај систем је познат по томе што није потребно имати отворен рачун у банци за уплаћивање и подизање готовине, по брзини трансфера од само неколико часова, али и по високим провизијама. На примјер, само за пребацивање 2.000 долара из Америке у БиХ потребно је платити провизију од 160 долара.

Нови акционари „Крајина осигурања“ су на овај начин пребацили близу седам милиона КМ и очигледно имали добар мотив да плате изузетно високу провизију Wестерн Униону.

„Новац је послат из Француске и Сједињених Америчких Држава, а преузела га је бањалучка брокерска кућа 'Монет брокер' која је потом на Бањалучкој берзи извршила докапитализацију „Крајина осигурања“, каже добро упућен извор ЦАПИТАЛ-а.

У „Монет брокеру“ нису жељели ништа да коментаришу у вези са овим случајем, наводећи да је то пословна тајна.

Осим на ова питања, Агарвал ће морати инспекторима у МУП Српске морати дати објашњења и на друге сумње које су се појавиле након обављених разговара са радницима „Крајина осигурања“ који су имали сазњања о финансијском пословању овог друштва.

Паралелно са опсежном истрагом МУП-а, о пословању и сумњивим одлукама Аггарwала, попут исплате плате од 5.000 евра, провјере врши и Агенција за осигурање Републике Српске, али и Комисија за хартије од вриједности Републике Српске о његовој повезаности са другим акционаром истог поријекла Гупта Неете.

Представници државног капитала и мали акционари у 'Крајина осигурању' јуче нису учествовали у раду сједнице Скупштине акционара овог друштва наводећи да је она незаконито сазвана те да су органи који тренутно управљају незаконито именовани.

Извор: Цапитал

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ацо

28.04.2016 14:18

Сваки новинарциц зна за истрагу,хапсење.Овај Агарвал це у току одласка умријети од смијеха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.04.2016 14:41

Овде се говори о 'уобицајеном' нацину трансфера новца. Али треба имати у виду цињеницу да ни трансфер преко Wестерн Униона није забрањен ни у БХ ни у РС тако да је заиста апсутд говорити/анализирати како је неко слао новац. Цињеница је да је он послат, да је легао на рацун а уопсте није битно колику провизију је платио посиљалац јер то иде из 'његовог дзепа'. То ['све се плаца'] је као када рецимо из УСА неста посаљте Федеxом и у БЛ стигне за 2-3 дана или обицном постом и стигне за мјесец дана !! Мени је много симптоматицније то какву поруку оваквим поступком према УС дрзављанину РС саље саље евентуалним будуцим инвеститорима. Али изгледа у свакој вести о томе днајбитније је реци/напоменути да је он 'индијског порекла'

ОДГОВОРИТЕ
Name

само хапси

28.04.2016 15:41

Ти да било ста знас и мало се разумијес, не би писао овакве глупости, то ако је УС дрзављанин, не мора знацити да мозе како хоце, јел треба сваког лопова и домацег и страног пустити да ради ста хоце? Зато нам и јесте тако сто само мислимо да це нас странци спасити. Камо пусте среце да је ова пропала дрзава хтјела да помогне једином дрзавног осигурању, није морала цак ни да даје неке паре, довољно је било да се само региструју возила од дрзавних институција, осигурање је могло да ради сасвим нормално, а не да полиција и остали своја возила региструју у несковицу и осталим приватним осигурањима. Зато само хапси све лопове и стране и домаце !!!

Name

побјегао

28.04.2016 14:49

А индијац побјегао јутрос из дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

истине ради

28.04.2016 15:02

Није он Индијац него Америоканац - има дрзављнство УСА. Само је индијског порекла. То је као када би некога са југа Србије и ко има пасос Србије рекао да је Албанац јер је албанског порекла

Name

Амер

28.04.2016 15:07

Посто Агарвал УСА дрзављанин, неста небих рекао да це ово проци тек тако. Мене висе цуди сто наси новинари у свакој вести инсистирају/напомињу да је оин индијског порекла, а то овде у УСА (где и ја зивим) уопсте није битно све док се има УСА дрзављанство

ОДГОВОРИТЕ
Name

wест

28.04.2016 15:16

Па зар је мало што нас пљачкају домаћи бандити, него "увозимо" и инострани отпад, који нам додатно гули кожу ? Има ли краја овој пљачкашкој страхоти ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

28.04.2016 15:59

Имамо ми друзе контролне оегане који треба да врсе мониторинг пословања финансијских институција, то сто се на главна мјеста постављају људи политицко, родбинско, кумовски подобни и спремни на окретање главе, а уз то неструцни и необразовани без искуства у руководјењу и обицном трафиком, а који за своје сараднике такодје постављају спонзорусе без мозга и полтроне без карактера и професионалне самосталности нам нису криви никакви странци САД, ЕУ, Ватикан и остали него искљуциво ми, наса алавост на лак дрзавни посао без икакве одговорности, негативна селекција и татина и мамина злата која не треба да се муце, него да примају плату и ниста не раде и никоме не одговарају, а после кад дрзава претрпи милионске стете прицамо о злим странцима који додју и покраду милијарде, нисмо боље ни заслузили колико памети и слободног размисљања и закљуцивања посједујемо и колико цијенимо људе са ставом образом и сопственим мисљењем.

Name

Треба хапсити

28.04.2016 16:42

Треба ухапсити и власника Бонд агенције за обезбјеђење,чија фирма обезбјеђује Крајину

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

28.04.2016 18:27

Кад тај хоће склопити посао са државном фирмом за обезбједјење, он се позива на Додика. И други то раде, а сви директори на то падају.

Name

Освит

28.04.2016 16:55

Ово доиста има само код нас,да неки портал најави хапсење страног инвеститора отприлике зато јер је себи дао плату 5000.еура и сто не дозвољава да други воде пословну политику,а он је вецински власник.Као прво директори неких других правних субјеката у Републици Српској нпр банака имају и до седам осам пута веца примања и добро је да преко легалних плата реализују своја примања јер се на њх плацају обавезе фондовима и дрзави.Друго дрзава има све инструменте да стави под пуну контролу пословање Крајина осигурања и његове управе и меназдмемта и да их присили да раде по закону.Ради се о страном инвеститору којих инаце има мало у Републици Српској који је поцео са радом прије пар мјесеци и контролни органи требају прво да га упозоре,казне и усмјере да ради по закону а не да се са њим обрацунава преко средстава информисања и пријети хапсењима,јер зато увијек има времена,а хапсити треба оне који су изнијели новац из ове земље а не оне који су га унијели. Ово никако не мозе послати позитивну слику потенцијалним инвеститорима и зато господо новинари показујте мисице према неким другим инвеститорима који сигурно крсе закона али имају политицку заститу због цега смо измеду осталог и досли до границе банкрота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

из масе

29.04.2016 08:45

Како акционар једне компаније може себи дати плату и потписивати одлуке како он хоће мимо скупштине можеш ми то објаснити? Нити је запослен а и нема радну дозволу, да имаш имало знања што се тиче закона о акционарским друштвима не би овако писао, Фрајко је доведен и то се добро зна са које стране а и питање да ли је он угурао своје паре....

Name

грађанин

28.04.2016 17:50

Нема од тог ништа. Чим новинари знају, нема хапшења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славе

28.04.2016 18:11

У игре у поступку докапитализације Крајина осигурања био је укључен Монет брокер, адвокат Сајић Александар и директорица Агенције за осигурање Божана Шљивар. Чудно, нико од њих није имао никакву спознају о Агравалу, а он нема: ни адресе сједишта у Србији гдје наводно посједује фирму, ни контакт телефон, ни маила, ни факса. Већ су могли закључити да је то предузеће ташна/машна, а својим укључивањем уводе га у посао значајан по интересе грађана и цијеле РС. Посебно је питање за Божану Шљивар, јер је улога Агенције у овом послу законом прописана и пресудна дали ће неко постати власник (посебно већински) акција једног осигуравајућег друштва. Због чега су то све одобрили и у томе учествовали, а Шљиварка на крају мандата је већ знала да неће више бити директор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

28.04.2016 18:28

Под један, ако га ухапсе то ће се десити јер је средства уплаћена из ресурса и капитала друштва путем тасна - машна фирми регистрираних у неким од порезних оаза преносио без ваљана разлога и документације, и ћорава кокоска овдје види да је дошао као и 101 прије њега, да измузе сто висе може, побере кајмак; за дужи, напуни себи кесу и одлети са пјесмом... П.с. А не пеглати се са тим " американац индијског поријекла" , као да никада нисте чули израз " американац италијанског поријекла " или " американац ирског поријекла" , Паддy , није то неки израз расизма већ опис човјека и културе из које потиче, да Бог дао овако неко на вријеме споменуо Литванце, не би данас по свијету наше пензије трошили ...

ОДГОВОРИТЕ