"Игра престола" обара рекорде на торенту

Прва епизода шесте сезоне серије „Игра престола“ је само за пола дана, са торент сајтова, преузета преко милион пута.

Занимљивости 28.04.2016 | 08:49
"Игра престола" обара рекорде на торенту

Серија „Игра престола“ сваком сезоном стиче све више публике, а то је довело да дуго очекивани почетак шесте сезоне потпуно експлодира на интернету.

Прва епизода новог серијала „Тхе Ред Wоман“ је емитована у недељу увече, а већ у понедељак ујутру је преко 200.000 корисника БитТоррент сервиса делило ту епизоду. Како је дан одмицао, тај број се повећавао и на другом торент сајтовима. Тако је крајем дана број људи који је нелегално „скинуо“ ову епизоду прешао милион, јавља ТоррентФреак.

Сајт такође јавља да је већи број оних који су епизоду „скинули“ у већој резолуцији (720п или 1080п) од оних који су желели слабију резолуцију. То говори да је број оних којима је важан квалитет слике, већи од броја оних који желе да епизоду скину брже (што је већа резолуција, фајл је већи, а самим тим и даунлоуд траје дуже). Поређења ради, пре само неколико година, проценат „скинутих“ ХД копија је био око 10%, а када је у питању ова епизода, он је близу 50%. То свакако има везе и са квалитетом интернет везе која је из дана у дан боља, али и растућом популарности серије.

Највише илигалних преузимање ове епизоде забележено је у Аустралији (12,5%), затим у Индији (9,7%), САД (8,5%), док је Велика Британија на четвртом месту (6,7%). За њима следе Филипини, Канада, Холандија, Грчка, Јужноафричка Република и Саудијска Арабија.

Финална епизода пете сезоне „Игре престола“ је даунлодована милион и по пута за један дан, тако да рекорд још увек није званично оборен. Међутим, треба имати у виду да се финалне епизоде серијала увек скидају више него све остале. Познаваоци прилика на интернету, кажу да ће финална епизода ове сезоне сигурно премашити тај рекорд.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар