Србин Лијанко се сели у Порто?!

Сао Пауло спрема младог репрезентативца Србије за одлазак у редове португалског гиганта!

Фудбал 30.04.2016 | 13:20
Србин Лијанко се сели у Порто?!

Лијанко Војновић у Порту? Да, могуће је!

Бразилски штопер српских корена нашао се у центру пажње бразилских медија јер би могао да буде део велике трампе између Сао Паула и Порта, где би била укључена укупно четворица фудбалера. Наиме, према писању португалског листа О Жого, Сао Пауло жели по сваку цену да задржи Портовог искусног штопера Маикона на позајмици до краја године, а заузврат нуди услуге младих снага - Лијанка (19), Лукаоа (20) и Инасија (20). Тачније, правац Змајевог гнезда кренуо би један, или чак двојица играча. Ову информацију потврдио је и спортски директор Сао Паула Луиз Куња.

"Желимо да задржимо Маикона, а Порто ће имати право да изабере једног или двојицу играча које смо спремни да понудимо", рекао је Куња.

Маикон је половином фебруара ове године договорио позајмицу са Сао Паулом до јуна, нешто раније из Порта је стигао и нападач Келвин, али бразилски клуб намерава да задржи дефанзивца који се досад одлично показао.

Међутим, португалски гигант би радије да прода Маикона и то по суми од 5.000.000 евра, што је новац који Бразилци немају да искеширају.

Зато би Лијанко на лето могао врло лако да постане нови фудбалер Порта, а за тако нешто потребно је да две стране постигну валидан договор.

Видећемо да ли је млади српски репрезентативац довољно интересантан Змајевима.

Коментари / 0

Оставите коментар