Srbin Lijanko se seli u Porto?!

Sao Paulo sprema mladog reprezentativca Srbije za odlazak u redove portugalskog giganta!

Fudbal 30.04.2016 | 13:20
Srbin Lijanko se seli u Porto?!

Lijanko Vojnović u Portu? Da, moguće je!

Brazilski štoper srpskih korena našao se u centru pažnje brazilskih medija jer bi mogao da bude deo velike trampe između Sao Paula i Porta, gde bi bila uključena ukupno četvorica fudbalera. Naime, prema pisanju portugalskog lista O Žogo, Sao Paulo želi po svaku cenu da zadrži Portovog iskusnog štopera Maikona na pozajmici do kraja godine, a zauzvrat nudi usluge mladih snaga - Lijanka (19), Lukaoa (20) i Inasija (20). Tačnije, pravac Zmajevog gnezda krenuo bi jedan, ili čak dvojica igrača. Ovu informaciju potvrdio je i sportski direktor Sao Paula Luiz Kunja.

"Želimo da zadržimo Maikona, a Porto će imati pravo da izabere jednog ili dvojicu igrača koje smo spremni da ponudimo", rekao je Kunja.

Maikon je polovinom februara ove godine dogovorio pozajmicu sa Sao Paulom do juna, nešto ranije iz Porta je stigao i napadač Kelvin, ali brazilski klub namerava da zadrži defanzivca koji se dosad odlično pokazao.

Međutim, portugalski gigant bi radije da proda Maikona i to po sumi od 5.000.000 evra, što je novac koji Brazilci nemaju da iskeširaju.

Zato bi Lijanko na leto mogao vrlo lako da postane novi fudbaler Porta, a za tako nešto potrebno je da dve strane postignu validan dogovor.

Videćemo da li je mladi srpski reprezentativac dovoljno interesantan Zmajevima.

Komentari / 0

Ostavite komentar