Ф1: Ко то тамо фаворизује Хамилтона?!

Није фер! Чика Берни и „тата“ Волф, прерано сте одредили шампиона Формуле 1!

Остали спортови 29.04.2016 | 15:40
Ф1: Ко то тамо фаворизује Хамилтона?!

Ко ће бити овогодишњи шампион Формуле 1? Ма какви, то питање није за милион долара јер и птичице на гранама данас певају Хамилтонову арију упркос чињеницама и бодовима у генералном пласману. Ко подржава ту песму? Па сви од реда почевши од првог човека Мерцедеса Тото Волф, па до Бернија Еклстона!

Стари бос Формуле један види само новац, бизнис му је изгледа помутио спортске видике чим олако и преурањено каже како ће баш Луис Хамилтон ове сезоне бити шампион најбржег циркуса. Па зар сви остали возачи треба да се боре искључиво за места прве и друге пратиље вашег земљака? Видите ли ви да је Розберг суверен на лидерској позицији, а да Даниел Рикардо и Ред Бул бележе све боље и боље партије?

„Шампион 2016. ће бити Луис Хамилтон. Он је врло талентован и шармантан човек. Луис је најбоље што се догодило овом спорту у дужем временском периоду“, рекао је Еклстон потврдивши само нашу констатацију да се он из визуре надпросечног старца умишља да је председник жирија у конкуренцији за мис шарма Формуле 1.

Рекао је Еклстон још како је Стиринг Мос сигурно најбољи возач свих времена, али да је увек бирао погрешан тим. То је већ ствар његовог спортског става што не замерамо, као што не оспоравамо да је Хуан Мануел Фанђо заправо најбољи возач Формуле 1 свих времена. Пазите, њему иде капа доле не само због временске дистанце која дели наше време од његових бравура, већ и због чињенице да је се такмичио онда када је вештина била одлучујући фактор у овом спорту. Зар не би било сјајно, поново видети такву конкуренцију? Свима исти услови, па да вас видимо...

И на крају да подсетимо да после три трке у новој сезони Нико Розберг из Мерцедеса има максималан учинак и прокњижених 75 бодова. Други је фаворизовани Луис Хамилтон са 39, док је трећи возач Ред Була Даниел Рикардо са 36 поена. Е па Берни, гледате ли ви у табелу? Па зар није очигледно да се „фаворит“, Луис Хамилтон може наћи у гадном сосу, уколико му чорбу закува потера Ред Булова и Фераријева коњица!

Коментари / 0

Оставите коментар