F1: Ko to tamo favorizuje Hamiltona?!

Nije fer! Čika Berni i „tata“ Volf, prerano ste odredili šampiona Formule 1!

Ostali sportovi 29.04.2016 | 15:40
F1: Ko to tamo favorizuje Hamiltona?!

Ko će biti ovogodišnji šampion Formule 1? Ma kakvi, to pitanje nije za milion dolara jer i ptičice na granama danas pevaju Hamiltonovu ariju uprkos činjenicama i bodovima u generalnom plasmanu. Ko podržava tu pesmu? Pa svi od reda počevši od prvog čoveka Mercedesa Toto Volf, pa do Bernija Eklstona!

Stari bos Formule jedan vidi samo novac, biznis mu je izgleda pomutio sportske vidike čim olako i preuranjeno kaže kako će baš Luis Hamilton ove sezone biti šampion najbržeg cirkusa. Pa zar svi ostali vozači treba da se bore isključivo za mesta prve i druge pratilje vašeg zemljaka? Vidite li vi da je Rozberg suveren na liderskoj poziciji, a da Daniel Rikardo i Red Bul beleže sve bolje i bolje partije?

„Šampion 2016. će biti Luis Hamilton. On je vrlo talentovan i šarmantan čovek. Luis je najbolje što se dogodilo ovom sportu u dužem vremenskom periodu“, rekao je Eklston potvrdivši samo našu konstataciju da se on iz vizure nadprosečnog starca umišlja da je predsednik žirija u konkurenciji za mis šarma Formule 1.

Rekao je Eklston još kako je Stiring Mos sigurno najbolji vozač svih vremena, ali da je uvek birao pogrešan tim. To je već stvar njegovog sportskog stava što ne zameramo, kao što ne osporavamo da je Huan Manuel Fanđo zapravo najbolji vozač Formule 1 svih vremena. Pazite, njemu ide kapa dole ne samo zbog vremenske distance koja deli naše vreme od njegovih bravura, već i zbog činjenice da je se takmičio onda kada je veština bila odlučujući faktor u ovom sportu. Zar ne bi bilo sjajno, ponovo videti takvu konkurenciju? Svima isti uslovi, pa da vas vidimo...

I na kraju da podsetimo da posle tri trke u novoj sezoni Niko Rozberg iz Mercedesa ima maksimalan učinak i proknjiženih 75 bodova. Drugi je favorizovani Luis Hamilton sa 39, dok je treći vozač Red Bula Daniel Rikardo sa 36 poena. E pa Berni, gledate li vi u tabelu? Pa zar nije očigledno da se „favorit“, Luis Hamilton može naći u gadnom sosu, ukoliko mu čorbu zakuva potera Red Bulova i Ferarijeva konjica!

Komentari / 0

Ostavite komentar