Партизан у центру сукоба: Није проблем у нама!

КК Партизан ће играти у Еврокупу следеће сезоне јер челници клуба тврде да проблем не лежи у њима, већ у осталим клубовима АБА лиге.

Кошарка 26.04.2016 | 17:40
Партизан у центру сукоба: Није проблем у нама!

Председник Партизана Никола Пековић рекао је гостујући на СОС каналу да су многе ствари изречене у последњих неколико дана неистините.

ФИБА је дозволила клубовима да учествују само у Евролиги, њих 16, а месецима врши притисак на савезе да забране учешће својим тимовима у другом ЕЦА такмичењу - Еврокупу.

„Трудимо се да представимо ситуацију онаквом каква јесте, иако има много спиновања. Намерно се потенцира на Партизану, ставља се у први план, али није проблем у нама. Проблем је у 12 клубова АБА лиге и у споразуму са Евролигом пише један плус три. Да није тако, зашто би онда Кошаркашки савез БиХ суспендовао Игокеу?“, рекао је Пековић.

У међувремену, ФИБА Европа је покренула своје такмичење Лигу шампиона, где жели да види поменуте клубове који су се већ определили за ЕК.

УО КСС-а је прошле недеље забранио клубовима из Србије да се такмиче у Еврокупу под претњом суспензије.

Партизан још није потписао никакав уговор са Евролигом јер се чека завршетак АБА лиге и формално одустајање Мега Лекса од учешћа у Еврокупу. ФИБА дозвољава учешће 16 клубова у Евролиги, али инсистира на томе да остали најјачи клубови на Старом континенту играју у новоформираној Лиги шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар