Partizan u centru sukoba: Nije problem u nama!

KK Partizan će igrati u Evrokupu sledeće sezone jer čelnici kluba tvrde da problem ne leži u njima, već u ostalim klubovima ABA lige.

Košarka 26.04.2016 | 17:40
Partizan u centru sukoba: Nije problem u nama!

Predsednik Partizana Nikola Peković rekao je gostujući na SOS kanalu da su mnoge stvari izrečene u poslednjih nekoliko dana neistinite.

FIBA je dozvolila klubovima da učestvuju samo u Evroligi, njih 16, a mesecima vrši pritisak na saveze da zabrane učešće svojim timovima u drugom ECA takmičenju - Evrokupu.

„Trudimo se da predstavimo situaciju onakvom kakva jeste, iako ima mnogo spinovanja. Namerno se potencira na Partizanu, stavlja se u prvi plan, ali nije problem u nama. Problem je u 12 klubova ABA lige i u sporazumu sa Evroligom piše jedan plus tri. Da nije tako, zašto bi onda Košarkaški savez BiH suspendovao Igokeu?“, rekao je Peković.

U međuvremenu, FIBA Evropa je pokrenula svoje takmičenje Ligu šampiona, gde želi da vidi pomenute klubove koji su se već opredelili za EK.

UO KSS-a je prošle nedelje zabranio klubovima iz Srbije da se takmiče u Evrokupu pod pretnjom suspenzije.

Partizan još nije potpisao nikakav ugovor sa Evroligom jer se čeka završetak ABA lige i formalno odustajanje Mega Leksa od učešća u Evrokupu. FIBA dozvoljava učešće 16 klubova u Evroligi, ali insistira na tome da ostali najjači klubovi na Starom kontinentu igraju u novoformiranoj Ligi šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar