Повратак зиме: Снијег изненадио Херцеговце

Снијег је крајем априла изненадио херцеговце и путаре.

Република Српска 25.04.2016 | 22:58
Повратак зиме: Снијег изненадио Херцеговце

Наиме, снијег који од јутрос пада у Херцеговини изненадио је мјештане и путаре овог краја који нису очекивали повратак зиме у вријеме прољећа.

Висина сњежног покривача је око 30 центиметара, јављају гледаоци БН телевизије.

Због отежаног саобраћаја и велике количине снијега на путевима, на излазу из Невесиња на путу за Мостар, како нам је јављено, заглавио се један камион, а велики број возила има проблем са саобраћањем.

Много је снијега по коловозу који и пјешацима стварају проблеме.

Саобраћај је отежан и на путу Невесиње - Фоча.

Читалац портала РТВ БН послао нам је фотографије Фоче која се нашла под априлским снијегом.

Снијег у Фочи и даље пада, јавља наш читалац из Фоче.

Пишите нам какво је вријеме у вашем крају.

(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Родеее

25.04.2016 09:21

Шта ли ми роде ради доље, вазда снијег на Невесиње, а удеде са младо шиљеже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

25.04.2016 10:23

Таман да Сиља и Микан,јос један стан од опстине мазну на цисцењу сњега.њима свака невоља одговара,само им не ваља кад је све у реду...

Name

јана

25.04.2016 10:04

Што господин гоци не чисти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко писмен против сељацина неписмених из бн и бн тв

25.04.2016 10:19

Дајте мало висе вијести из Херцеговине посебно Невесиња,не смију Невесињци бити запостављени.То је прелијеп град,са богатом историјом,културом и природом гдје Сантиц написао најљепсе своје пјесме а сада се хавала богу и повецао бр становника и полако стаје на своје ноге.Да није оног психопате неписменог из Лактаса давно би сви цули за Невесиње по резултатима.Посебно ако мозе да БН ТВ преноси Невесињску олимпијаду,то је наса српска спортска манифестација непрекидно се одвија од доласка Срба на Балкан,цак се и за вријеме рата није прекидала.Уједно је и најмасовније спортско такмицење у Региону и додју политицари,уцесници и гледаоци из Србије,ЦГ,цијеле РС и дијаспоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војводина-херцеговина

25.04.2016 12:47

Цела Војводина додје у Херцеговину кад је Невесињска олимпијада али и друге свецаности јер Војводина је уствари Херцеговина.Код нас цланови политицког и јавног зивота Војводине су потпуно посвецени Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиљаде цвјетова за благослов љубави - Требиње и св краљица Јелена Анзујска

25.04.2016 14:33

Кип Јелене Анжујске, жене краља Уроша Првог Немањића, најљепши је украс бедема требињског старог града. Пред њега долазе млади заљубљени парови, оставе цвијет, ружу или олеандер, са жељом да њихову везу благослови света краљица. Својом хуманошћу и просветитељском мисијом Јелена Анжујска задужила је српски народ, а Требињци је славе олеандрима, које је краљица прва донијела на обале Требишњице. Француски географ и етнограф, путописац Лежан Гијом дивио се требињском пејзажу, а посебно оландерима. - Дуж ливада, танка нит бистре воде жуборила је између зидова и омеђина, застртих ћилимима олеандера у пуном цвату. Нисам видио ништа љепше од тих малих пејзажа са олеандерима, који се често могу видјети на Пелопонезу... Олеандер је раскош ових неплодних брда. Многе друге земље обасуте даровима природе могле би им позавидјети на овом краљевском цвијету, који не цвјета нигде са више гордости него у том голом камењару - написао је Гијом приликом посјете Требињу. Млада и лијепа принцеза Јелена је из чувене француске владарске куће, удала се за српског краља Уроша Првог око 1250. године са којим је имала четворо дјеце: српске краљеве Драгутина и Милутина, сина Стефана и кћер Брнчу. Једно вријеме владала је областима Зете, Требиња и Поибарја.Преосталим дијеловима управљали су Драгутин и Милутин. Манастира Тврдош као велику светињу чува руку која припада светој краљици Јелени. хттп://www.глассрпске.цом/друство/панорама/Хиљаде-цвјетова-за-благослов-љубави/лат/51239.хтмл хттп://радиотребиње.цом/рт/wп-цонтент/уплоадс/2014/10/олеееее.јпг?ц28714 хттп://радиотребиње.цом/рт/wп-цонтент/уплоадс/2014/10/олеандер.јпг хттп://требињеливе.инфо/wп-цонтент/уплоадс/2014/03/олеандери-требиње.јпг хттп://радиотребиње.цом/рт/wп-цонтент/уплоадс/2014/10/Краљица-Јелена.јпг?ц28714 хттпс://www.србијаданас.нет/wп-цонтент/уплоадс/2014/11/Јелена-Анзујска-203x300.јпг

ОДГОВОРИТЕ