Povratak zime: Snijeg iznenadio Hercegovce

Snijeg je krajem aprila iznenadio hercegovce i putare.

Republika Srpska 25.04.2016 | 22:58
Povratak zime: Snijeg iznenadio Hercegovce

Naime, snijeg koji od jutros pada u Hercegovini iznenadio je mještane i putare ovog kraja koji nisu očekivali povratak zime u vrijeme proljeća.

Visina snježnog pokrivača je oko 30 centimetara, javljaju gledaoci BN televizije.

Zbog otežanog saobraćaja i velike količine snijega na putevima, na izlazu iz Nevesinja na putu za Mostar, kako nam je javljeno, zaglavio se jedan kamion, a veliki broj vozila ima problem sa saobraćanjem.

Mnogo je snijega po kolovozu koji i pješacima stvaraju probleme.

Saobraćaj je otežan i na putu Nevesinje - Foča.

Čitalac portala RTV BN poslao nam je fotografije Foče koja se našla pod aprilskim snijegom.

Snijeg u Foči i dalje pada, javlja naš čitalac iz Foče.

Pišite nam kakvo je vrijeme u vašem kraju.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rodeee

25.04.2016 09:21

Šta li mi rode radi dolje, vazda snijeg na Nevesinje, a udede sa mlado šilježe...

ODGOVORITE
Name

Nevesinje

25.04.2016 10:23

Taman da Silja i Mikan,jos jedan stan od opstine maznu na ciscenju snjega.njima svaka nevolja odgovara,samo im ne valja kad je sve u redu...

Name

jana

25.04.2016 10:04

Što gospodin goci ne čisti?

ODGOVORITE
Name

neko pismen protiv seljacina nepismenih iz bn i bn tv

25.04.2016 10:19

Dajte malo vise vijesti iz Hercegovine posebno Nevesinja,ne smiju Nevesinjci biti zapostavljeni.To je prelijep grad,sa bogatom istorijom,kulturom i prirodom gdje Santic napisao najljepse svoje pjesme a sada se havala bogu i povecao br stanovnika i polako staje na svoje noge.Da nije onog psihopate nepismenog iz Laktasa davno bi svi culi za Nevesinje po rezultatima.Posebno ako moze da BN TV prenosi Nevesinjsku olimpijadu,to je nasa srpska sportska manifestacija neprekidno se odvija od dolaska Srba na Balkan,cak se i za vrijeme rata nije prekidala.Ujedno je i najmasovnije sportsko takmicenje u Regionu i dodju politicari,ucesnici i gledaoci iz Srbije,CG,cijele RS i dijaspore.

ODGOVORITE
Name

vojvodina-hercegovina

25.04.2016 12:47

Cela Vojvodina dodje u Hercegovinu kad je Nevesinjska olimpijada ali i druge svecanosti jer Vojvodina je ustvari Hercegovina.Kod nas clanovi politickog i javnog zivota Vojvodine su potpuno posveceni Hercegovini.

ODGOVORITE
Name

Hiljade cvjetova za blagoslov ljubavi - Trebinje i sv kraljica Jelena Anzujska

25.04.2016 14:33

Kip Jelene Anžujske, žene kralja Uroša Prvog Nemanjića, najljepši je ukras bedema trebinjskog starog grada. Pred njega dolaze mladi zaljubljeni parovi, ostave cvijet, ružu ili oleander, sa željom da njihovu vezu blagoslovi sveta kraljica. Svojom humanošću i prosvetiteljskom misijom Jelena Anžujska zadužila je srpski narod, a Trebinjci je slave oleandrima, koje je kraljica prva donijela na obale Trebišnjice. Francuski geograf i etnograf, putopisac Ležan Gijom divio se trebinjskom pejzažu, a posebno olanderima. - Duž livada, tanka nit bistre vode žuborila je između zidova i omeđina, zastrtih ćilimima oleandera u punom cvatu. Nisam vidio ništa ljepše od tih malih pejzaža sa oleanderima, koji se često mogu vidjeti na Peloponezu... Oleander je raskoš ovih neplodnih brda. Mnoge druge zemlje obasute darovima prirode mogle bi im pozavidjeti na ovom kraljevskom cvijetu, koji ne cvjeta nigde sa više gordosti nego u tom golom kamenjaru - napisao je Gijom prilikom posjete Trebinju. Mlada i lijepa princeza Jelena je iz čuvene francuske vladarske kuće, udala se za srpskog kralja Uroša Prvog oko 1250. godine sa kojim je imala četvoro djece: srpske kraljeve Dragutina i Milutina, sina Stefana i kćer Brnču. Jedno vrijeme vladala je oblastima Zete, Trebinja i Poibarja.Preostalim dijelovima upravljali su Dragutin i Milutin. Manastira Tvrdoš kao veliku svetinju čuva ruku koja pripada svetoj kraljici Jeleni. http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Hiljade-cvjetova-za-blagoslov-ljubavi/lat/51239.html http://radiotrebinje.com/rt/wp-content/uploads/2014/10/oleeeee.jpg?c28714 http://radiotrebinje.com/rt/wp-content/uploads/2014/10/oleander.jpg http://trebinjelive.info/wp-content/uploads/2014/03/oleanderi-trebinje.jpg http://radiotrebinje.com/rt/wp-content/uploads/2014/10/Kraljica-Jelena.jpg?c28714 https://www.srbijadanas.net/wp-content/uploads/2014/11/Jelena-Anzujska-203x300.jpg

ODGOVORITE