Еклстон жели да покори америчко тло!

Будућих 25 трка у сезони Формуле 1 донеће нова узбуђења љубитељима најбржег циркуса.

Остали спортови 30.04.2016 | 21:40
Еклстон жели да покори америчко тло!

Нема недеље, а да стари Берни Еклстон, газда најбржег Формула 1 каравана не забоде прст у око припадницима седме силе. Овог пута није реч о омаловажавању било кога, већ о његовој жељи да најпопуларније аутомобилско такмичење света путује америчким континентом попут какве циркуске дружине...

Разлог је огромна популарност овог спорта са оне стране атланског океана. Суме око којих се врти све превазилазе буџете чак и већих европских држава, па је сасвим логично што стари лисац на уму има да у догледно време чак шест трка буде вожено у САД-у.

„Ми желимо још уличних трка у Америци. Искрено, потребно нам је бар шест таквих тркачких хепенинга годишње. То није много. Сада имамо 21 трку, а могли би у сезони да имамо и 25“, истакао је Берни Еклстон, чија љубав према брзини никада није могла да се одвоји од доброг пословног њуха.

Једини проблем за старог боса Формуле 1, лежи у чињеници да ће цех за ова путовања од „села до села“ по Америци морати да плате тимови. Наиме, њихови радници због светске турнеје најбржег каравана готово да немају времена за предах, па ће иницијативу руководства највероватније најпре осетити породице запослених у тимовима Формуле 1. Али навикли су они да чланове својих породица ретко виђају због природе посла. Надаље ће се сви добро забавити, док ће љубитељи спорта безмало сваког викенда моћи да прате, али и да се кладе на бравуре најбржих момака на планети.

Коментари / 0

Оставите коментар