Шапоњић незадовољан у Бенфики, упркос головима!

Видећемо где ћу играти од лета... Млади српски нападач поново је постигао погодак за Б тим Орлова и сматра да је заслужио шансу у првом тиму.

Фудбал 25.04.2016 | 13:20
Шапоњић незадовољан у Бенфики, упркос головима!

Ефикасност никада није била проблем за Ивана Шапоњића. Још се памте његови голови који су прошлог лета донели много радости на Светском првенству на Новом Зеланду, потом је био најбољи стрелац Орлића у квалификацијама за Европско првенство, а у Бенфики Б је протеклог викенда постигао пети погодак овог пролећа.

У мини лисабонском дербију ушао је с клупе против Б тима Спортинга и успео да смањи предност Лавова на 2:1 лепим голом. Српски нападач рођен 1997. године, међутим, није био претерано срећан док је давао изјаву за МОЗЗАРТ Спорт...

„Наравно да ми је драго због гола. Ипак, изгубили смо, па није све на свом месту. Такође, не могу да будем задовољан својим статустом...“, поручио је Шапоњић.

Иако још није напунио 19 година, Шапоњић се не задовољава местом у Б тиму португалског великана...

„Да ме неко погрешно не схвати, импресиониран сам клубом и условима које имам. На тренинзима имам прилику да много научим, пре свих од Митроглуа и Жонаса. С те стране, све је у реду. Међутим, они који ме познају, знају да сам искрен и да увек говорим истину, па морам да кажем да се надам да ћу у најскорије време имати значајнију улогу у Бенфики. У супротном, пут ће ме вероватно одвести на неко друго место.“

Доскорашњи нападач Партизана не мисли да би овакве изјаве могле некога да наљуте...

„Искреност је врлина, тако сам научен, и водим се тиме у животу. Уосталом, нико не може да ми пребаци да преко медија тражим место у екипи. То чиним на терену, головима, као и на тренинзима, где сам у сваком тренутку максимално концентрисан и посвећен.“

Не жели да прејудицира, али Шапоњић не искључује могућност да после само неколико месеци у Лисабону промени средину на лето.

„Живим за голове у дресу Бенфике, исто колико за оне у дресу репрезентације. Међутим, ту своју велику жељу нећу моћи да реализујем уколико се не промени мој статус. Знам да могу да играм врхунски фудбал, доказао сам то, и не мислим да тражим нешто што ми не припада“, самоуверено, онако како делује у противничком шеснаестерцу, закључује Шапоњић..

Иван Шапоњић је, иначе, зимус потписао уговор с Бенфиком до лета 2021. године, а Партизану је плаћен 1.500.000 евра, а последњих дана су се у португалским медијима појавиле информације да је трансфер износио 3.000.000 евра, што је спортски директор црно-белих Ивица Илиев демантовао.

Коментари / 0

Оставите коментар