Šaponjić nezadovoljan u Benfiki, uprkos golovima!

Videćemo gde ću igrati od leta... Mladi srpski napadač ponovo je postigao pogodak za B tim Orlova i smatra da je zaslužio šansu u prvom timu.

Fudbal 25.04.2016 | 13:20
Šaponjić nezadovoljan u Benfiki, uprkos golovima!

Efikasnost nikada nije bila problem za Ivana Šaponjića. Još se pamte njegovi golovi koji su prošlog leta doneli mnogo radosti na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, potom je bio najbolji strelac Orlića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u Benfiki B je proteklog vikenda postigao peti pogodak ovog proleća.

U mini lisabonskom derbiju ušao je s klupe protiv B tima Sportinga i uspeo da smanji prednost Lavova na 2:1 lepim golom. Srpski napadač rođen 1997. godine, međutim, nije bio preterano srećan dok je davao izjavu za MOZZART Sport...

„Naravno da mi je drago zbog gola. Ipak, izgubili smo, pa nije sve na svom mestu. Takođe, ne mogu da budem zadovoljan svojim statustom...“, poručio je Šaponjić.

Iako još nije napunio 19 godina, Šaponjić se ne zadovoljava mestom u B timu portugalskog velikana...

„Da me neko pogrešno ne shvati, impresioniran sam klubom i uslovima koje imam. Na treninzima imam priliku da mnogo naučim, pre svih od Mitroglua i Žonasa. S te strane, sve je u redu. Međutim, oni koji me poznaju, znaju da sam iskren i da uvek govorim istinu, pa moram da kažem da se nadam da ću u najskorije vreme imati značajniju ulogu u Benfiki. U suprotnom, put će me verovatno odvesti na neko drugo mesto.“

Doskorašnji napadač Partizana ne misli da bi ovakve izjave mogle nekoga da naljute...

„Iskrenost je vrlina, tako sam naučen, i vodim se time u životu. Uostalom, niko ne može da mi prebaci da preko medija tražim mesto u ekipi. To činim na terenu, golovima, kao i na treninzima, gde sam u svakom trenutku maksimalno koncentrisan i posvećen.“

Ne želi da prejudicira, ali Šaponjić ne isključuje mogućnost da posle samo nekoliko meseci u Lisabonu promeni sredinu na leto.

„Živim za golove u dresu Benfike, isto koliko za one u dresu reprezentacije. Međutim, tu svoju veliku želju neću moći da realizujem ukoliko se ne promeni moj status. Znam da mogu da igram vrhunski fudbal, dokazao sam to, i ne mislim da tražim nešto što mi ne pripada“, samouvereno, onako kako deluje u protivničkom šesnaestercu, zaključuje Šaponjić..

Ivan Šaponjić je, inače, zimus potpisao ugovor s Benfikom do leta 2021. godine, a Partizanu je plaćen 1.500.000 evra, a poslednjih dana su se u portugalskim medijima pojavile informacije da je transfer iznosio 3.000.000 evra, što je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev demantovao.

Komentari / 0

Ostavite komentar