Борци траже смјену министра Савановића

Све док министар Миленко Савановић не буде радио у корист борачке популације и побољшања услова најугроженије категорије борци ће тражити његову смјену, поручили су на заједничком састанку представници Борачке организације Републике Српске.

Република Српска 20.04.2016 | 22:10
Борци траже смјену министра Савановића

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић најодговорнији је што борци немају никаква права и што нису приоритет приликом буџетских исплата, а то је недпосутиво, истичу борци.

Наглашавају да прва наредна буџестка исплата мора бити исплата борачког додатака. Представници борачке популације из Бијељине, Лопара и Угљевика данас су изнијели јасан став, а то је смјена ресорног министра.

“Ни данас нисмо одустали од својих захтјева, и данас смо тражили смјену министра и сматрамо га кривим и одговорним. Не занима нас име и презиме из које је странке министар, нас занима зашто министар не ради за добробит борачке популације, јер није завршио посао ако је рекао да је однио папире министру финансија… могао их је тако бацити у бунар… Ви сте министар за питање бораца, а он за финасије.“, каже Јован Маринковић из Борачке организације Угљевик.

“Ми не амнестирамо министра одговорности за кашњење. Нас односи у Влади не занимају, министар мора да покаже више борбености за права бораца и ми ћемо сматрати да је ријешено питање борачког додатка онда када средства буду на рачунима наших сабораца”, истиче предсједник БО РС Миломир Савчић.

Министар рада сноси још одговорности, закључили су борци.

“Данашњи скуп сматра да је министар рада одговоран за давање позитивног мишљења Удружењу ветарана за статус од јавног интереса и да то мишљење крши закон о удружењима и фондацијама Републике Српске”, каже Савчић.

Борачка организација мора добити посебан статус у оквиру организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, донесен је и јединствен став да се што прије донесе уредба о стамбеном збрињавању, запошљавању приоритетних категорија, јединство изабраних представника Српске о питању националних и државних интереса и примјена закључака Народне скупштине који се односе на рад Суда и Тужилаштва.

Дефинисани ставови биће прослијеђени органима Борачке организације, Предсједништву и Скупштини БО Српске и биће преточени у закључке, истакао је предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић.

(БН телевизија)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

борац

20.04.2016 20:14

Ја сам ту титулу бацио давно име говори о мојој непрестаној борби за правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавро

20.04.2016 21:23

Бјежи, ја мислио смјену тражио Савчић а оно неки жњ маргиналци, као они што су поднијели кривичну пријаву против Мектића. Значи, ништа од смјене.

Name

оставка, да

20.04.2016 20:21

Оставка јер није способан да исплати борацки додатак, ту ситницу, а како це бити да несто друго уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

20.04.2016 21:02

Савановић јесте неспособан али у овом случају не може да уради ништа!Парама располажу Жељка и Тегелтија али они не би дали оставку ни кад би се обоје прошетали поптуно голи Господском!

Name

Едо,Слатина-Тузла

21.04.2016 06:21

И у Ф.БиХ исто,у понедјељак 25.04.2016. протести,разлог регистар бораца јер А.БиХ,ХВО,МУП тадасње Ф.БиХ имао око 250.000 а данас гле цуда цак 650.000 "бораца"! Синоц "кепеца " од Тузле , не из Тузле,Букваревица тзв."министра" умало "линцовали" у емисији на ФТВ !Знаци какво год да је ср.ње у РС мало мање је се.ње у Ф.БиХ у свим сферама зивота мада се цудим јер у РС је једна "влада",а овдје 10 кантона и 11 "влада"(кантоналне плус федерална),која је то бирократија,ваља ту "стоку" нахранити!!Нисам вјерник али дао Бог да ММФ не да кредит па да видим Изетбеговица,Радонцица,Додика и Цовица како бјезе брзе од Усаина Болта пред народом(има)!!

Name

тако је

21.04.2016 06:35

Није само Савановиц крив вец и Тегелтија, а ста тек реци за оног Богданица који је био спреман да потписе указ којим би се онемогуцило бесплатно лијецење особа на бироу рада - сто би највисе погодило управо јадне борце!

Name

борац

20.04.2016 20:34

Није министср крив, није кључ од касе код њега, Тегелтија држи кључ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧУЈ МАЈКЕ ТИ

20.04.2016 20:47

ЧУЈ РАДИО У КОРИСТ БОРАЦА, ПА СВАКИ МИНИСТАР РАДИ САМО ЗА СВОЈУ КОРИСТ, КАКВИ БОРЦ,И КАКВИ БАКРАЧИ. ОТКУД ЈОШ НЕКО МИСЛИ ДА МИНИСТРИ РАДЕ ЗА НАРОД. Е СВАШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

20.04.2016 21:15

Ја вјерујем да је радио у корист бораца.Није проблем у Савановицу, проблем су Тегелтија и Зељка. Савциц није способан и он је сметња БОРСа. Он треба да притисце Тегелтију и Зељку код њих је новац,ако га има. Али народе ви морате схватити да пара у будзету нема. Не тразите оставку цовјека који је невин.

Name

крокодил

20.04.2016 20:50

Он је љигавац и полтрон па видите о му је сеф кабинета само видите му прослост.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛАКО ЉУДИ

20.04.2016 20:51

ПОЛАКО ЉУДИ, ММФ ЋЕ ДАТИ СВИМА,А И МЕСАР КАЖЕ БИЋЕ БОЉЕ, ПА ДА ВЈЕРУЈЕМО И ЗАПЈЕВАМО ПОД ШАТОРОМ. САД ЋЕ ТО БОЉЕ, КАД НА ВРБИ РОДЕ ГРОЖЂЕ ЛАКТАШКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.04.2016 21:00

Треба га вјероватно замјенити. Али шта онда? Неће други министар доћи са својим парама да исплати заостатке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

20.04.2016 21:16

Оставка министра

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ-РВИ

20.04.2016 22:24

Господо из БО.Цитам ове васе коментаре,казете засто министар не ради за добробит борацке популације слазем се не ради па зато је и постављен да узима Борцима,али мене висе дуса боли зато сто ви у БО са предсједником Савцицем не радите ниста за БП,поготово за РВИ-е којима је умањена инвалиднина и који имају по 2 пресуде Окрузнога суда да им се тузбе увазавају а акт министарства се понистава па је и Врховни суд потврдио те пресуде окрузног суда и који се сами,сами ,сами вец 8.година боре против ове неправде јер за то је гласала и БО,немају права на адвоката јер увијек иде ревизија-т

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

21.04.2016 04:33

Какви су дилови Савцица са Стевандицем,а овамо као тразе смјену Савановица.Лицемјерно!Не смије бити са странкама некакаквих талова,дилова!Да имамо памети све странке сатрати,привреду покренути и пољопривреду и то је то.Каква висе невладина ова или она организација,само политицке муљазе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борачки додатак

21.04.2016 05:29

Није проблем у министру, проблем је у предсједнику БОРС-а. Борци су бранили и одбранили РС, а не министри. Све док је на челу борачке организације Савчић који прима изузетно високу пензију из Србије, а у РС велику накнаду као предједник БОРС-а нема среће ни од борачке организације, а ни од државе коју смо стварали. Има незапослених бораца изузетно паметних и способнмих па нека воде БВОРС у интересу свих бораца, а не само за свој лични интерес. Доста радних мјеста у РС и БиХ заузимају пензионисани официри, а млади људи напуштају земљу или чекају на бироу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.04.2016 06:28

Министар да је паметан као сто није би само требао реци овом Савцицу донеси ми прави списак бораца и додатак це бити исплацен експресно.То би урадио прави домацин а Савановиц то оцито није.Тиме би зацепио Савцица јер тај се и дан данас бави досјелом статуса борца уз два свједока.БО Републике Српске је урадила највисе на понизавању истинских бораца тиме сто су они давали мисљење ко је борац а министарство верификовало.Корумпирано руководство БО је направило злоцин према борцима и они су кривац број један сто смо ту гдје јесмо.Имају плате зестоке,дневнице,накнаде и остало а борцима к...

ОДГОВОРИТЕ