Borci traže smjenu ministra Savanovića

Sve dok ministar Milenko Savanović ne bude radio u korist boračke populacije i poboljšanja uslova najugroženije kategorije borci će tražiti njegovu smjenu, poručili su na zajedničkom sastanku predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske.

Republika Srpska 20.04.2016 | 22:10
Borci traže smjenu ministra Savanovića

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović najodgovorniji je što borci nemaju nikakva prava i što nisu prioritet prilikom budžetskih isplata, a to je nedposutivo, ističu borci.

Naglašavaju da prva naredna budžestka isplata mora biti isplata boračkog dodataka. Predstavnici boračke populacije iz Bijeljine, Lopara i Ugljevika danas su iznijeli jasan stav, a to je smjena resornog ministra.

“Ni danas nismo odustali od svojih zahtjeva, i danas smo tražili smjenu ministra i smatramo ga krivim i odgovornim. Ne zanima nas ime i prezime iz koje je stranke ministar, nas zanima zašto ministar ne radi za dobrobit boračke populacije, jer nije završio posao ako je rekao da je odnio papire ministru finansija… mogao ih je tako baciti u bunar… Vi ste ministar za pitanje boraca, a on za finasije.“, kaže Jovan Marinković iz Boračke organizacije Ugljevik.

“Mi ne amnestiramo ministra odgovornosti za kašnjenje. Nas odnosi u Vladi ne zanimaju, ministar mora da pokaže više borbenosti za prava boraca i mi ćemo smatrati da je riješeno pitanje boračkog dodatka onda kada sredstva budu na računima naših saboraca”, ističe predsjednik BO RS Milomir Savčić.

Ministar rada snosi još odgovornosti, zaključili su borci.

“Današnji skup smatra da je ministar rada odgovoran za davanje pozitivnog mišljenja Udruženju vetarana za status od javnog interesa i da to mišljenje krši zakon o udruženjima i fondacijama Republike Srpske”, kaže Savčić.

Boračka organizacija mora dobiti poseban status u okviru organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, donesen je i jedinstven stav da se što prije donese uredba o stambenom zbrinjavanju, zapošljavanju prioritetnih kategorija, jedinstvo izabranih predstavnika Srpske o pitanju nacionalnih i državnih interesa i primjena zaključaka Narodne skupštine koji se odnose na rad Suda i Tužilaštva.

Definisani stavovi biće proslijeđeni organima Boračke organizacije, Predsjedništvu i Skupštini BO Srpske i biće pretočeni u zaključke, istakao je predsjednik Boračke organizacije general Milomir Savčić.

(BN televizija)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

borac

20.04.2016 20:14

Ja sam tu titulu bacio davno ime govori o mojoj neprestanoj borbi za pravdu.

ODGOVORITE
Name

gavro

20.04.2016 21:23

Bježi, ja mislio smjenu tražio Savčić a ono neki žnj marginalci, kao oni što su podnijeli krivičnu prijavu protiv Mektića. Znači, ništa od smjene.

Name

ostavka, da

20.04.2016 20:21

Ostavka jer nije sposoban da isplati boracki dodatak, tu sitnicu, a kako ce biti da nesto drugo uradi.

ODGOVORITE
Name

dnk

20.04.2016 21:02

Savanović jeste nesposoban ali u ovom slučaju ne može da uradi ništa!Parama raspolažu Željka i Tegeltija ali oni ne bi dali ostavku ni kad bi se oboje prošetali poptuno goli Gospodskom!

Name

Edo,Slatina-Tuzla

21.04.2016 06:21

I u F.BiH isto,u ponedjeljak 25.04.2016. protesti,razlog registar boraca jer A.BiH,HVO,MUP tadasnje F.BiH imao oko 250.000 a danas gle cuda cak 650.000 "boraca"! Sinoc "kepeca " od Tuzle , ne iz Tuzle,Bukvarevica tzv."ministra" umalo "lincovali" u emisiji na FTV !Znaci kakvo god da je sr.nje u RS malo manje je se.nje u F.BiH u svim sferama zivota mada se cudim jer u RS je jedna "vlada",a ovdje 10 kantona i 11 "vlada"(kantonalne plus federalna),koja je to birokratija,valja tu "stoku" nahraniti!!Nisam vjernik ali dao Bog da MMF ne da kredit pa da vidim Izetbegovica,Radoncica,Dodika i Covica kako bjeze brze od Usaina Bolta pred narodom(ima)!!

Name

tako je

21.04.2016 06:35

Nije samo Savanovic kriv vec i Tegeltija, a sta tek reci za onog Bogdanica koji je bio spreman da potpise ukaz kojim bi se onemogucilo besplatno lijecenje osoba na birou rada - sto bi najvise pogodilo upravo jadne borce!

Name

borac

20.04.2016 20:34

Nije ministsr kriv, nije ključ od kase kod njega, Tegeltija drži ključ...

ODGOVORITE
Name

ČUJ MAJKE TI

20.04.2016 20:47

ČUJ RADIO U KORIST BORACA, PA SVAKI MINISTAR RADI SAMO ZA SVOJU KORIST, KAKVI BORC,I KAKVI BAKRAČI. OTKUD JOŠ NEKO MISLI DA MINISTRI RADE ZA NAROD. E SVAŠTA.

ODGOVORITE
Name

dss

20.04.2016 21:15

Ja vjerujem da je radio u korist boraca.Nije problem u Savanovicu, problem su Tegeltija i Zeljka. Savcic nije sposoban i on je smetnja BORSa. On treba da pritisce Tegeltiju i Zeljku kod njih je novac,ako ga ima. Ali narode vi morate shvatiti da para u budzetu nema. Ne trazite ostavku covjeka koji je nevin.

Name

krokodil

20.04.2016 20:50

On je ljigavac i poltron pa vidite o mu je sef kabineta samo vidite mu proslost.....

ODGOVORITE
Name

POLAKO LJUDI

20.04.2016 20:51

POLAKO LJUDI, MMF ĆE DATI SVIMA,A I MESAR KAŽE BIĆE BOLJE, PA DA VJERUJEMO I ZAPJEVAMO POD ŠATOROM. SAD ĆE TO BOLJE, KAD NA VRBI RODE GROŽĐE LAKTAŠKO.

ODGOVORITE
Name

Dragan

20.04.2016 21:00

Treba ga vjerovatno zamjeniti. Ali šta onda? Neće drugi ministar doći sa svojim parama da isplati zaostatke.

ODGOVORITE
Name

valter

20.04.2016 21:16

Ostavka ministra

ODGOVORITE
Name

BORAC-RVI

20.04.2016 22:24

Gospodo iz BO.Citam ove vase komentare,kazete zasto ministar ne radi za dobrobit boracke populacije slazem se ne radi pa zato je i postavljen da uzima Borcima,ali mene vise dusa boli zato sto vi u BO sa predsjednikom Savcicem ne radite nista za BP,pogotovo za RVI-e kojima je umanjena invalidnina i koji imaju po 2 presude Okruznoga suda da im se tuzbe uvazavaju a akt ministarstva se ponistava pa je i Vrhovni sud potvrdio te presude okruznog suda i koji se sami,sami ,sami vec 8.godina bore protiv ove nepravde jer za to je glasala i BO,nemaju prava na advokata jer uvijek ide revizija-t

ODGOVORITE
Name

lijan

21.04.2016 04:33

Kakvi su dilovi Savcica sa Stevandicem,a ovamo kao traze smjenu Savanovica.Licemjerno!Ne smije biti sa strankama nekakakvih talova,dilova!Da imamo pameti sve stranke satrati,privredu pokrenuti i poljoprivredu i to je to.Kakva vise nevladina ova ili ona organizacija,samo politicke muljaze!!!

ODGOVORITE
Name

Borački dodatak

21.04.2016 05:29

Nije problem u ministru, problem je u predsjedniku BORS-a. Borci su branili i odbranili RS, a ne ministri. Sve dok je na čelu boračke organizacije Savčić koji prima izuzetno visoku penziju iz Srbije, a u RS veliku naknadu kao predjednik BORS-a nema sreće ni od boračke organizacije, a ni od države koju smo stvarali. Ima nezaposlenih boraca izuzetno pametnih i sposobnmih pa neka vode BVORS u interesu svih boraca, a ne samo za svoj lični interes. Dosta radnih mjesta u RS i BiH zauzimaju penzionisani oficiri, a mladi ljudi napuštaju zemlju ili čekaju na birou.

ODGOVORITE
Name

Mirko

21.04.2016 06:28

Ministar da je pametan kao sto nije bi samo trebao reci ovom Savcicu donesi mi pravi spisak boraca i dodatak ce biti isplacen ekspresno.To bi uradio pravi domacin a Savanovic to ocito nije.Time bi zacepio Savcica jer taj se i dan danas bavi dosjelom statusa borca uz dva svjedoka.BO Republike Srpske je uradila najvise na ponizavanju istinskih boraca time sto su oni davali misljenje ko je borac a ministarstvo verifikovalo.Korumpirano rukovodstvo BO je napravilo zlocin prema borcima i oni su krivac broj jedan sto smo tu gdje jesmo.Imaju plate zestoke,dnevnice,naknade i ostalo a borcima k...

ODGOVORITE