Историјски успјех: Радник у финалу купа

Фудбалери Радник из Бијељине пласирали су се у финале Купа Босне и Херцеговине након што су у реванш сусрету полуфинала против Широког Бријега на Пецари, поражени резултатом 2:1. У првом мечу је, подсјећамо, резултат био 1:0 за бијељински тим.

Босна и Херцеговина 20.04.2016 | 19:40
Историјски успјех: Радник у финалу купа

Домаћин је снажно кренуо према голу ривала од прве минуте. Широки је имао резутлатски минус, морао је постићи погодак па је њихова доминација била очекивана.

Након неколико добрих прилика за постизање голова, бивши првак и освајач Купа БиХ повео је поготком Бориса Панџе у 26. минути. Бивши репрезентативац БиХ најбоље се снашао након корнера и погодио за водство свог тима.

Након одмора, меч није понудио ништа ново у односу снага на терену. Напао је домаћин, требао им је још један погодак, а постигли су га у 66. минути. Стријелац лијепог гола из слободног ударца био Звонимир Кожуљ.

Чинило се тада да ће херцеговачки тим уживати у новом великом успјеху и још једном финалу. Али, нису тако мислили гости који су, схвативши да немају шта чекати, кренули по погодак и постигли га у 69. минути. Стријелац из пенала је био Аднан Шећеровић.

Двије минуте послије, Марко Обрадовић имао је прилику да већ тада осигура пласман гостију у завршницу, али је стопостотну прилику промашио продуживши неизвјесност у овом мечу.

До краја сусрета Широки је нападао, имао неколико прилика за гол који би значио финале, али резултат се није мијењао. Радник је тако осигурао наступ у финалу Купа БиХ, први пут у историји клуба.

Радник ће у борби за трофеј играти против Слободе из Тузле која је и у реванш мечу полуфинала, на свом терену, савладала Жељезничар са 3:1 и укупним резултатом 5:2 домогла се финала Купа БиХ.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

нек

20.04.2016 18:25

Није Игокеа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

20.04.2016 20:39

Е баш Игокеа има везе са фудбалом...

Name

браво

20.04.2016 18:31

Тако се радом постизе, а не парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Софрениц

20.04.2016 18:49

Браво мајстори на целу са Крлетом ..Мијо

Name

Мијо Софрениц

20.04.2016 18:36

Све цеститке играцима тренеру Петровицу струцном стабу Крстаицу на историском успеху . Браво мајстори . Мијо Софрениц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

20.04.2016 19:00

Честитке Раднику на великом успеху. Али је јако интересантно да нема коментара на ову вијест. Да ли то говори о величини и значају овог такмичења или је народ изгубио сваки осјећај за спортски успјех послије распада СФРЈ. Да је Радник као Борац из БЛ 1987. ушао у финале купа то би се славило данима уз ватромете и песму. Али БиХ је малена у одноду на еx YУ па се чини да је тај успех Радника пропорционално мален. Изгубили смо сваки осјећај за побједу и радост. Али има и други разлог,јада су се некада у финалу купа БИХ састали , чини ми се Козара и Борац у Сарајеву, стадион Косово је био полупразан. Сарајлије су бојкотовале утакмицу два тима из РС. Зато и не чуди ова ситуација, нико не воли да тим из РС освоји куп БиХ, ни Срби јер не сматрају БИХ својом а ни становници Федерације јер тим долази из РС. Баш тужно. А требало би да буде весело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није бас тако

20.04.2016 20:16

Ето Босњак сам и зелим Раднику пуно успјеха. Без пара уз марљив рад и професинализам надам се да це освојити куп. Није мала ствар кад видис какав будзет имају други. И за Радник исто Босњаци играју. Доказ да је све заједницко јаце.

Name

ре Синнy

21.04.2016 01:02

Науци се да говорис у своје име а не у име свих Срба и свих Босњака.То је спорт и ако стадион није био пун онда морас видјет гдје су остали навијаци Козаре и Борца. Ил ти мислис да неко у СА навија за један од клубова??? И у Берлину кад игра Маинз против Баyерна додју њихови навијаци. Успоредба није прикладна али тако је то,не треба гледат све црно. Није то висе сто је некад било ал није ни у Србији. И тамо додје на Звездину утакмицу 4 000 навијаца. Сад би Раднику позелио све најбоље у финалу ал не могу јер навијам за Слободу.

Name

Лазар

20.04.2016 19:05

По игри на утакмици у Бијељини, као да је све било договорено да се овако данас заврши? Свака част судији на храбрости да суди пеналтик у 70 минуту јер се знало да тај једанаестерац одлучује о финалисти.Да је био такав прекршај у Бијељини, питање који судија би судио пеналтик?! Иначе, игра се сувише дефанзивно, бар у Бијељини а ако се хоће у врх, бар код куће се мора играти офанзивније без обзира на пласман. Ионако су овог прољећа већ исувише много изгубили у првенству, тако да је једино и остао ЦУП? У финалу нема калкулација, то је бар свима јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фукара ТЗ

20.04.2016 19:34

Свака част Раднику на пласману у финале и све честитке управи и играчима... бољи нек побједи у финалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

20.04.2016 20:00

Среца па није СНСД у Бијељини на власти, они вам овај успех неби опростили, а и овако це вас оптузити за пренос надлезности на ниво БиХ. Цеститке фудбалерима Радника и управи. Само напред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо брате

20.04.2016 20:38

Засто си толико опсједнут политиком. Мани брате те бљувотине бар кад је спорт у питању

Name

Оги

20.04.2016 23:14

Пропаст РС се понајбоље види у случају фудбала. Док смо личили на нешто Леотар, Модрича и Норац су били најбољи клубови у Премијер лиги. Задњих седам осам година смо у слободном паду. Сљедеће сезоне смо у ПЛ са маx. три клуба. За пар година остаћемо на једном загадантираном. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа25

21.04.2016 00:27

Свака цаст момци јос једном бравввввввооооооо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

21.04.2016 00:57

Браво-још само Слобода и ето вас у Европи

ОДГОВОРИТЕ