Istorijski uspjeh: Radnik u finalu kupa

Fudbaleri Radnik iz Bijeljine plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u revanš susretu polufinala protiv Širokog Brijega na Pecari, poraženi rezultatom 2:1. U prvom meču je, podsjećamo, rezultat bio 1:0 za bijeljinski tim.

Bosna i Hercegovina 20.04.2016 | 19:40
Istorijski uspjeh: Radnik u finalu kupa

Domaćin je snažno krenuo prema golu rivala od prve minute. Široki je imao rezutlatski minus, morao je postići pogodak pa je njihova dominacija bila očekivana.

Nakon nekoliko dobrih prilika za postizanje golova, bivši prvak i osvajač Kupa BiH poveo je pogotkom Borisa Pandže u 26. minuti. Bivši reprezentativac BiH najbolje se snašao nakon kornera i pogodio za vodstvo svog tima.

Nakon odmora, meč nije ponudio ništa novo u odnosu snaga na terenu. Napao je domaćin, trebao im je još jedan pogodak, a postigli su ga u 66. minuti. Strijelac lijepog gola iz slobodnog udarca bio Zvonimir Kožulj.

Činilo se tada da će hercegovački tim uživati u novom velikom uspjehu i još jednom finalu. Ali, nisu tako mislili gosti koji su, shvativši da nemaju šta čekati, krenuli po pogodak i postigli ga u 69. minuti. Strijelac iz penala je bio Adnan Šećerović.

Dvije minute poslije, Marko Obradović imao je priliku da već tada osigura plasman gostiju u završnicu, ali je stopostotnu priliku promašio produživši neizvjesnost u ovom meču.

Do kraja susreta Široki je napadao, imao nekoliko prilika za gol koji bi značio finale, ali rezultat se nije mijenjao. Radnik je tako osigurao nastup u finalu Kupa BiH, prvi put u istoriji kluba.

Radnik će u borbi za trofej igrati protiv Slobode iz Tuzle koja je i u revanš meču polufinala, na svom terenu, savladala Željezničar sa 3:1 i ukupnim rezultatom 5:2 domogla se finala Kupa BiH.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

nek

20.04.2016 18:25

Nije Igokea

ODGOVORITE
Name

Replikar

20.04.2016 20:39

E baš Igokea ima veze sa fudbalom...

Name

bravo

20.04.2016 18:31

Tako se radom postize, a ne parama.

ODGOVORITE
Name

Milorad Sofrenic

20.04.2016 18:49

Bravo majstori na celu sa Krletom ..Mijo

Name

Mijo Sofrenic

20.04.2016 18:36

Sve cestitke igracima treneru Petrovicu strucnom stabu Krstaicu na istoriskom uspehu . Bravo majstori . Mijo Sofrenic

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

20.04.2016 19:00

Čestitke Radniku na velikom uspehu. Ali je jako interesantno da nema komentara na ovu vijest. Da li to govori o veličini i značaju ovog takmičenja ili je narod izgubio svaki osjećaj za sportski uspjeh poslije raspada SFRJ. Da je Radnik kao Borac iz BL 1987. ušao u finale kupa to bi se slavilo danima uz vatromete i pesmu. Ali BiH je malena u odnodu na ex YU pa se čini da je taj uspeh Radnika proporcionalno malen. Izgubili smo svaki osjećaj za pobjedu i radost. Ali ima i drugi razlog,jada su se nekada u finalu kupa BIH sastali , čini mi se Kozara i Borac u Sarajevu, stadion Kosovo je bio poluprazan. Sarajlije su bojkotovale utakmicu dva tima iz RS. Zato i ne čudi ova situacija, niko ne voli da tim iz RS osvoji kup BiH, ni Srbi jer ne smatraju BIH svojom a ni stanovnici Federacije jer tim dolazi iz RS. Baš tužno. A trebalo bi da bude veselo.

ODGOVORITE
Name

Nije bas tako

20.04.2016 20:16

Eto Bosnjak sam i zelim Radniku puno uspjeha. Bez para uz marljiv rad i profesinalizam nadam se da ce osvojiti kup. Nije mala stvar kad vidis kakav budzet imaju drugi. I za Radnik isto Bosnjaci igraju. Dokaz da je sve zajednicko jace.

Name

re Sinny

21.04.2016 01:02

Nauci se da govoris u svoje ime a ne u ime svih Srba i svih Bosnjaka.To je sport i ako stadion nije bio pun onda moras vidjet gdje su ostali navijaci Kozare i Borca. Il ti mislis da neko u SA navija za jedan od klubova??? I u Berlinu kad igra Mainz protiv Bayerna dodju njihovi navijaci. Usporedba nije prikladna ali tako je to,ne treba gledat sve crno. Nije to vise sto je nekad bilo al nije ni u Srbiji. I tamo dodje na Zvezdinu utakmicu 4 000 navijaca. Sad bi Radniku pozelio sve najbolje u finalu al ne mogu jer navijam za Slobodu.

Name

Lazar

20.04.2016 19:05

Po igri na utakmici u Bijeljini, kao da je sve bilo dogovoreno da se ovako danas završi? Svaka čast sudiji na hrabrosti da sudi penaltik u 70 minutu jer se znalo da taj jedanaesterac odlučuje o finalisti.Da je bio takav prekršaj u Bijeljini, pitanje koji sudija bi sudio penaltik?! Inače, igra se suviše defanzivno, bar u Bijeljini a ako se hoće u vrh, bar kod kuće se mora igrati ofanzivnije bez obzira na plasman. Ionako su ovog proljeća već isuviše mnogo izgubili u prvenstvu, tako da je jedino i ostao CUP? U finalu nema kalkulacija, to je bar svima jasno.

ODGOVORITE
Name

Fukara TZ

20.04.2016 19:34

Svaka čast Radniku na plasmanu u finale i sve čestitke upravi i igračima... bolji nek pobjedi u finalu

ODGOVORITE
Name

Dejo

20.04.2016 20:00

Sreca pa nije SNSD u Bijeljini na vlasti, oni vam ovaj uspeh nebi oprostili, a i ovako ce vas optuziti za prenos nadleznosti na nivo BiH. Cestitke fudbalerima Radnika i upravi. Samo napred!

ODGOVORITE
Name

Dejo brate

20.04.2016 20:38

Zasto si toliko opsjednut politikom. Mani brate te bljuvotine bar kad je sport u pitanju

Name

Ogi

20.04.2016 23:14

Propast RS se ponajbolje vidi u slučaju fudbala. Dok smo ličili na nešto Leotar, Modriča i Norac su bili najbolji klubovi u Premijer ligi. Zadnjih sedam osam godina smo u slobodnom padu. Sljedeće sezone smo u PL sa max. tri kluba. Za par godina ostaćemo na jednom zagadantiranom. Sramota.

ODGOVORITE
Name

Slavisa25

21.04.2016 00:27

Svaka cast momci jos jednom bravvvvvvvooooooo....

ODGOVORITE
Name

sa

21.04.2016 00:57

Bravo-još samo Sloboda i eto vas u Evropi

ODGOVORITE