Ибањез игра за Хрватску на Европском првенству?!

Леви бек Црвене звезде Луис Ибањес могао би да заигра за репрезентацију Хрватске на Европском првенству у Француској, преноси “Јутарњи лист”.

Фудбал 21.04.2016 | 18:00
Ибањез игра за Хрватску на Европском првенству?!

Како се наводи, Аргентинац који има хрватски пасош, дуго је носио дрес загребачког Динама игра у животној форми, са девет голова и 12 асистенција један је од најзаслужнији што се Звезда налази на корак до освајања титуле и био би идеално решење за Хрватску.

Наиме, селектор Анте Чачић због повреде Јосипа Пиварића нема решење на позицији левог бека, коју су ранијих година покривали Данијел Прањић и Иван Стринић.

“Јутарњи лист” подсећа да би, уколико добије позив, Ибањес постао тек други Звездин играч у дресу Хрватске, после Роберта Просинечког, а у наслову се потенцира чињеница да је он први странац капитен у историји ‘црвено-белих’.

За “Јутарњи” је све најлепше о играма Ибањеза говорио и почасни председник Црвене звезде Драган Џајић.

“Ибањез је за мене најпријатније изненађење, феноменално је борбен, храбри саиграче, заменик је капитена. Што се мене, а и Звезде тиче, хоће ли играти за хрватску репрезентацију, то је само његова одлука”, рекао је Џајић.

Легендарни хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић, у свом стилу, каже да би Ибањесов наступ за Хрватску могао да побољша односе између Србије и Хрватске.

“Мислим да је то већ фудбалска дипломатија, можда би наступ Звездиног капитена за Хрватску био први чин помирења две државе напетих односа. Замислите, Аргентинац мири Хрвате и Србе”, истакао је Блажевић.

Сам Ибањес истиче да није оптерећен позивом, али да је спреман, ако стигне.

“Нисам оптерећен позивом, играм на супер нивоу, у једној изузетно спортској атмосфери и дајем све од себе клубу за који играм, као што сам давао и у Динаму. Ако позив дође, спреман сам за репрезентацију, јер ми је окружење познато, играо сам са већином играча у Динаму. Врсаљко, Бадељ, Манџукић, Брозовић, Пјаца, Ковачић, све су то моји бивши саиграчи и пријатељи, знамо се у душу”, изјавио је Ибањес.

Наступ у Француској сигурно би Ибањесу повећао цену на тржишту и био још једна препорука за прелазак у Бенфику где игра његов најбољи пријатељ из дана у Боки Јуниорс Николас Гаитан.

Коментари / 0

Оставите коментар