Ibanjez igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu?!

Levi bek Crvene zvezde Luis Ibanjes mogao bi da zaigra za reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, prenosi “Jutarnji list”.

Fudbal 21.04.2016 | 18:00
Ibanjez igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu?!

Kako se navodi, Argentinac koji ima hrvatski pasoš, dugo je nosio dres zagrebačkog Dinama igra u životnoj formi, sa devet golova i 12 asistencija jedan je od najzaslužniji što se Zvezda nalazi na korak do osvajanja titule i bio bi idealno rešenje za Hrvatsku.

Naime, selektor Ante Čačić zbog povrede Josipa Pivarića nema rešenje na poziciji levog beka, koju su ranijih godina pokrivali Danijel Pranjić i Ivan Strinić.

“Jutarnji list” podseća da bi, ukoliko dobije poziv, Ibanjes postao tek drugi Zvezdin igrač u dresu Hrvatske, posle Roberta Prosinečkog, a u naslovu se potencira činjenica da je on prvi stranac kapiten u istoriji ‘crveno-belih’.

Za “Jutarnji” je sve najlepše o igrama Ibanjeza govorio i počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

“Ibanjez je za mene najprijatnije iznenađenje, fenomenalno je borben, hrabri saigrače, zamenik je kapitena. Što se mene, a i Zvezde tiče, hoće li igrati za hrvatsku reprezentaciju, to je samo njegova odluka”, rekao je Džajić.

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević, u svom stilu, kaže da bi Ibanjesov nastup za Hrvatsku mogao da poboljša odnose između Srbije i Hrvatske.

“Mislim da je to već fudbalska diplomatija, možda bi nastup Zvezdinog kapitena za Hrvatsku bio prvi čin pomirenja dve države napetih odnosa. Zamislite, Argentinac miri Hrvate i Srbe”, istakao je Blažević.

Sam Ibanjes ističe da nije opterećen pozivom, ali da je spreman, ako stigne.

“Nisam opterećen pozivom, igram na super nivou, u jednoj izuzetno sportskoj atmosferi i dajem sve od sebe klubu za koji igram, kao što sam davao i u Dinamu. Ako poziv dođe, spreman sam za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato, igrao sam sa većinom igrača u Dinamu. Vrsaljko, Badelj, Mandžukić, Brozović, Pjaca, Kovačić, sve su to moji bivši saigrači i prijatelji, znamo se u dušu”, izjavio je Ibanjes.

Nastup u Francuskoj sigurno bi Ibanjesu povećao cenu na tržištu i bio još jedna preporuka za prelazak u Benfiku gde igra njegov najbolji prijatelj iz dana u Boki Juniors Nikolas Gaitan.

Komentari / 0

Ostavite komentar