Хамилтон: Ништа не дугујем Формули 1!

Троструки светски шампион Луис Хамилтон рекао је да не дугује ништа Формули 1, као и да ниједан други возач не промовише шампионат боље од њега.

Остали спортови 22.04.2016 | 14:20
Хамилтон: Ништа не дугујем Формули 1!

31-годишњи Хамилтон је у последње време у центру пажње због свог стила живота ван стазе и дружења са познатим личностима.

Возач Мерцедеса, ипак, истиче да не осећа додатну одговорност према Формуле 1 и тврди да је дао “крв, сузе и зној” да би свој спорт учинио популарнијим.

“Промовишем спорт више него што је било који други возач то чинио до сада. Присуствујем толиком броју догађаја на којима причам о Формули 1, много више од било ког другог возача, вероватно и свих њих заједно, а не осећам одговорност да то морам да радим. Имам невероватне навијаче, дајем им што више многу да бих их мотивисао и не знам шта друго могу да им дам. Овде сам већ десет година, волим спорт, дао сам своју крв, сузе и зној за њега. И, не, не осећам да му било шта дугујем”, нагласио је Хамилтон.

Хамилтон је такође истакао да верује да возачи не би требало да се више питању по питању прописа у Формули 1 и признаје да спорт контролишу његови власници.

“На крају се спорт своди на новац и моћ. Можемо ми да кажемо шта хоћемо, али они који седе у канцеларијама, потписују чекове и зарађују новац доносе одлуке. Не мислим да постоји кривац, не кажем да ја нисам у праву. То је бизнис, новац доноси моћ, а новац влада и власници новца су ти који доносе одлуке”, истакао је Британац.

Коментари / 0

Оставите коментар