Hamilton: Ništa ne dugujem Formuli 1!

Trostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da ne duguje ništa Formuli 1, kao i da nijedan drugi vozač ne promoviše šampionat bolje od njega.

Ostali sportovi 22.04.2016 | 14:20
Hamilton: Ništa ne dugujem Formuli 1!

31-godišnji Hamilton je u poslednje vreme u centru pažnje zbog svog stila života van staze i druženja sa poznatim ličnostima.

Vozač Mercedesa, ipak, ističe da ne oseća dodatnu odgovornost prema Formule 1 i tvrdi da je dao “krv, suze i znoj” da bi svoj sport učinio popularnijim.

“Promovišem sport više nego što je bilo koji drugi vozač to činio do sada. Prisustvujem tolikom broju događaja na kojima pričam o Formuli 1, mnogo više od bilo kog drugog vozača, verovatno i svih njih zajedno, a ne osećam odgovornost da to moram da radim. Imam neverovatne navijače, dajem im što više mnogu da bih ih motivisao i ne znam šta drugo mogu da im dam. Ovde sam već deset godina, volim sport, dao sam svoju krv, suze i znoj za njega. I, ne, ne osećam da mu bilo šta dugujem”, naglasio je Hamilton.

Hamilton je takođe istakao da veruje da vozači ne bi trebalo da se više pitanju po pitanju propisa u Formuli 1 i priznaje da sport kontrolišu njegovi vlasnici.

“Na kraju se sport svodi na novac i moć. Možemo mi da kažemo šta hoćemo, ali oni koji sede u kancelarijama, potpisuju čekove i zarađuju novac donose odluke. Ne mislim da postoji krivac, ne kažem da ja nisam u pravu. To je biznis, novac donosi moć, a novac vlada i vlasnici novca su ti koji donose odluke”, istakao je Britanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar