Три комеморације жртвама у Јасеновцу

Сада је већ извјесно да ће ове године у Јасеновцу бити одржане три комеморације.

Регион 12.04.2016 | 10:40
Три комеморације жртвама у Јасеновцу

Предсједник Савеза антифашистичких бораца Хрватске Фрањо Хабулин потврдио да ће тај савез комеморацију одржати 24. априла.

"САБХ неће присуствовати званичној комеморацији у Јасеновцу, већ смо донијели одлуку да ћемо комеморацију одржати 24. априла", рекао је Хабулин.

"Нама ће се придружити, како сада ствари стоје, Српско народно вијеће и многа удружења и организације цивилног друштва, као и странке које његују антифашистичко опредељење. Бићемо заједно 24. априла у 10 сати у Јасеновцу. Одаћемо почаст жртвама логора и положићемо цвијеће код каменог цвијета, симбола страдања цивилних жртава у Другом свјетском рату и свих логора на подручју Републике Хрватске”, навео је Хабулин.

Представници јеврејских општина у Јасеновац иду 15, а хрватска влада 22. априла.

(Б92)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стокан

12.04.2016 08:47

Како ли ће ово коментарисати Колинда, баш ме интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХИНА

12.04.2016 09:24

ЈОВАН ГОРАН КОВАЧЕВИЋ, ПОЕМА ЈАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

12.04.2016 09:58

Ти који су најавили долазак 22. априла тамо су потпуно сувисни! Боље би било да истразе активност својих предака на том простору у периоду 1941-45.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

12.04.2016 11:51

Ово је страсан безобразлук свих политицара!Ми који смо потомци настрдалих морамо ову бруку хитно стопирати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

12.04.2016 12:42

Хрватску у задње вријеме дисциплинују сви кад је у питању њен однос према другом свјетском рату.Покусава се минимилазирати геноцидна улога НДХ и устаса,а злоцинацким се покусава приказати партизански покрет у Хрватској.Покровитељ такве идеологије је садасњи Хрватски резим који је и изабран гласовима ултра деснице.Зато да није тргицно било би смијесно кад господа Китаревиц изјави да је Хрватска Дрзава настала на темељима антифасизма.Бојкот комеморације у Јасеновцу је прије свега бојкот нове Хрватске власти која је генератор медуетницке нетрпељивости и неонацистицких схватања у Хрватској.Резултат тога је и документарни филм, који осудује неонацистицку симболику која је је нормална на политицким скуповима политицких портија које су на власти у Хрватској, који је приказан на Њемацкој телевизији,затим јавна осуда америцке администрације,висе протеста Израела који је и иницирао бојкот комеморације у Јасеновцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фц

12.04.2016 16:44

Господа Китаревиц изјављује једно а дуси је оно друго они то јако добро знају ко су ОНИ ПРВО ЈАСЕНОВАЦ па онда БЛИЈЕСАК и ОЛУЈА.ПИТАЊЕ КАДА ЈЕ СЛЕДЕЦИ ГЕНОЦИД КОГА ВИ ПРОСЛАВЉАТЕ? Ми Са таквима у ЕУ ма ни слуцајно НЕТРЕБАМО.ПОРУКА ВИ У ВАС ГЕНОЦИДНИ ВАТИКАН А МИ У МОСКВУ СТО ДАЉЕ ЈЕДНИ ОД ДРУГИ јели ви цете урадити и треци геноцид па цете се крстити са ТРИ прста и ПРОСЛАВЉАТИ ТРИ ПУТА СВАКЕ ГОДИНЕ