Tri komemoracije žrtvama u Jasenovcu

Sada je već izvjesno da će ove godine u Jasenovcu biti održane tri komemoracije.

Region 12.04.2016 | 10:40
Tri komemoracije žrtvama u Jasenovcu

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Franjo Habulin potvrdio da će taj savez komemoraciju održati 24. aprila.

"SABH neće prisustvovati zvaničnoj komemoraciji u Jasenovcu, već smo donijeli odluku da ćemo komemoraciju održati 24. aprila", rekao je Habulin.

"Nama će se pridružiti, kako sada stvari stoje, Srpsko narodno vijeće i mnoga udruženja i organizacije civilnog društva, kao i stranke koje njeguju antifašističko opredeljenje. Bićemo zajedno 24. aprila u 10 sati u Jasenovcu. Odaćemo počast žrtvama logora i položićemo cvijeće kod kamenog cvijeta, simbola stradanja civilnih žrtava u Drugom svjetskom ratu i svih logora na području Republike Hrvatske”, naveo je Habulin.

Predstavnici jevrejskih opština u Jasenovac idu 15, a hrvatska vlada 22. aprila.

(B92)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stokan

12.04.2016 08:47

Kako li će ovo komentarisati Kolinda, baš me interesuje.

ODGOVORITE
Name

HINA

12.04.2016 09:24

JOVAN GORAN KOVAČEVIĆ, POEMA JAMA!

ODGOVORITE
Name

Miki

12.04.2016 09:58

Ti koji su najavili dolazak 22. aprila tamo su potpuno suvisni! Bolje bi bilo da istraze aktivnost svojih predaka na tom prostoru u periodu 1941-45.

ODGOVORITE
Name

lijan

12.04.2016 11:51

Ovo je strasan bezobrazluk svih politicara!Mi koji smo potomci nastrdalih moramo ovu bruku hitno stopirati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Osvit

12.04.2016 12:42

Hrvatsku u zadnje vrijeme disciplinuju svi kad je u pitanju njen odnos prema drugom svjetskom ratu.Pokusava se minimilazirati genocidna uloga NDH i ustasa,a zlocinackim se pokusava prikazati partizanski pokret u Hrvatskoj.Pokrovitelj takve ideologije je sadasnji Hrvatski rezim koji je i izabran glasovima ultra desnice.Zato da nije trgicno bilo bi smijesno kad gospoda Kitarevic izjavi da je Hrvatska Drzava nastala na temeljima antifasizma.Bojkot komemoracije u Jasenovcu je prije svega bojkot nove Hrvatske vlasti koja je generator meduetnicke netrpeljivosti i neonacistickih shvatanja u Hrvatskoj.Rezultat toga je i dokumentarni film, koji osuduje neonacisticku simboliku koja je je normalna na politickim skupovima politickih portija koje su na vlasti u Hrvatskoj, koji je prikazan na Njemackoj televiziji,zatim javna osuda americke administracije,vise protesta Izraela koji je i inicirao bojkot komemoracije u Jasenovcu.

ODGOVORITE
Name

fc

12.04.2016 16:44

Gospoda Kitarevic izjavljuje jedno a dusi je ono drugo oni to jako dobro znaju ko su ONI PRVO JASENOVAC pa onda BLIJESAK i OLUJA.PITANJE KADA JE SLEDECI GENOCID KOGA VI PROSLAVLJATE? Mi Sa takvima u EU ma ni slucajno NETREBAMO.PORUKA VI U VAS GENOCIDNI VATIKAN A MI U MOSKVU STO DALJE JEDNI OD DRUGI jeli vi cete uraditi i treci genocid pa cete se krstiti sa TRI prsta i PROSLAVLJATI TRI PUTA SVAKE GODINE