Сале добио отказ у Панатинаикосу!

Селектор Србије Александар Ђорђевић отпуштен је са места тренера Панатинаикоса после пораза од Лаборал Куче у четвртфиналу Евролиге.

Кошарка 20.04.2016 | 00:29
Сале добио отказ у Панатинаикосу!

Панатинаикос је у трећем мечу у Атини изгубио са 84:75, па је тим Велимира Перасовића отишао на завршни турнир са максималних 3-0 у победама.

Ђорђевић је под великим притиском био и после пораза у Атини од Црвене звезде у Топ16 фази, али је тада сачувао своју позицију.

Уз неколико појачања је успео да стабилизује игру екипе и обезбеди пролаз у четвртфинале, али то ипак није било довољно.

Александар Ђорђевић у наредном периоду ће моћи да се у потпуности посвети припремама репрезентације Србије за олимпијске квалификације.

Легенда српске кошарке од уторка увече неће седети на клупи Панатинаикоса, пошто је клуб на свом званичном сајту кратко саопштио да је са Ђорђевићем прекинута сарадња.

Он је летос потписао двогодишњи уговор са "зеленима", а затим освојио Куп Грчке, довео екипу до четвртфинала Евролиге и друге стартне позиције пред грчки плеј-оф.

ПАО је завршио регуларни део сезоне са скором 25-1, али је у међусобним сусретима са Олимпијакосом имао лошију кош-разлику.

То што је вест о отказу објављена одмах после елиминације од Лаборал Куће (0:3) на домаћем паркету, води до закључка да је управа шестоструког првака Европе имала ковертирану одлуку за случај неуспеха и да је Ђорђевићева судбина одређена бар неколико дана раније.

Панатинаикос четврту сезону заредом, након одласка Жељка Обрадовића (пет европских "круна" - 2000, 2002, 2007, 2009, 2011), није успео да преброди последњу степеницу на путу ка Фајнал фору Евролиге.

Под вођством Аргириса Педулакиса изгубио је 3:2 од Барселоне 2013, његов наследник Фрагискос Алвертис 2014. је такође догурао до "мајсторице", али против ЦСКА, а прошле сезоне ни Душко Ивановић није могао да премости очигледан мањак квалитета у односу на Московљане (1:3).

"Чишћење" од стране Лаборала - кога су многи потцењивали и након умало освојеног првог места у групи Топ 16 фазе са ЦСКА, Барселоном, Реалом, Олимпијакосом и Химкијем - било је Ђорђевићев неопростив "грех"...

Коментари / 0

Оставите коментар