Sale dobio otkaz u Panatinaikosu!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević otpušten je sa mesta trenera Panatinaikosa posle poraza od Laboral Kuče u četvrtfinalu Evrolige.

Košarka 20.04.2016 | 00:29
Sale dobio otkaz u Panatinaikosu!

Panatinaikos je u trećem meču u Atini izgubio sa 84:75, pa je tim Velimira Perasovića otišao na završni turnir sa maksimalnih 3-0 u pobedama.

Đorđević je pod velikim pritiskom bio i posle poraza u Atini od Crvene zvezde u Top16 fazi, ali je tada sačuvao svoju poziciju.

Uz nekoliko pojačanja je uspeo da stabilizuje igru ekipe i obezbedi prolaz u četvrtfinale, ali to ipak nije bilo dovoljno.

Aleksandar Đorđević u narednom periodu će moći da se u potpunosti posveti pripremama reprezentacije Srbije za olimpijske kvalifikacije.

Legenda srpske košarke od utorka uveče neće sedeti na klupi Panatinaikosa, pošto je klub na svom zvaničnom sajtu kratko saopštio da je sa Đorđevićem prekinuta saradnja.

On je letos potpisao dvogodišnji ugovor sa "zelenima", a zatim osvojio Kup Grčke, doveo ekipu do četvrtfinala Evrolige i druge startne pozicije pred grčki plej-of.

PAO je završio regularni deo sezone sa skorom 25-1, ali je u međusobnim susretima sa Olimpijakosom imao lošiju koš-razliku.

To što je vest o otkazu objavljena odmah posle eliminacije od Laboral Kuće (0:3) na domaćem parketu, vodi do zaključka da je uprava šestostrukog prvaka Evrope imala kovertiranu odluku za slučaj neuspeha i da je Đorđevićeva sudbina određena bar nekoliko dana ranije.

Panatinaikos četvrtu sezonu zaredom, nakon odlaska Željka Obradovića (pet evropskih "kruna" - 2000, 2002, 2007, 2009, 2011), nije uspeo da prebrodi poslednju stepenicu na putu ka Fajnal foru Evrolige.

Pod vođstvom Argirisa Pedulakisa izgubio je 3:2 od Barselone 2013, njegov naslednik Fragiskos Alvertis 2014. je takođe dogurao do "majstorice", ali protiv CSKA, a prošle sezone ni Duško Ivanović nije mogao da premosti očigledan manjak kvaliteta u odnosu na Moskovljane (1:3).

"Čišćenje" od strane Laborala - koga su mnogi potcenjivali i nakon umalo osvojenog prvog mesta u grupi Top 16 faze sa CSKA, Barselonom, Realom, Olimpijakosom i Himkijem - bilo je Đorđevićev neoprostiv "greh"...

Komentari / 0

Ostavite komentar