Драган Бајић: Стоп лажима и манипулацијама у КС БиХ!

Драган Бајић разочаран дешавањима у Кошаркашком савезу Босне и Херцеговине. Поднио оставку!

Кошарка 20.04.2016 | 11:00
Драган Бајић: Стоп лажима и манипулацијама у КС БиХ!

Драган Бајић и Дамир Мулаомеровић кандидати су за селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине. Међутим како буде одржан Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ у изјавама челника послије састанка реченица је иста: "Пролонгирали смо избор селетора за наредни Управни одбор" и тако у недоглед.

Драган Бајић разочаран свим дешавањима у Бх кошарци је "отворио душу".

Поднио је неопозиву оставку на мјесто члана Стручне комисије.

„Разлог је што се не уважавају стручна мишљења кад је кошарка у БИХ у питању већ сте стављају у први план манипулатори и лични интереси појединаца који желе контролу над свим кад је су у питању репрезентативне селекције”, рекао нам је на почетку Бајић.

“ Имам потребу да се огласим и кад су питању дешавања око избора селектора репрезентације БИХ јер сам и сам један од кандидата. Након изјаве једног од чланова Управног одбора, а односи на Сеју Букву имам потребу да упознам јавност са детаљима. Прво да казем да Сејо Буква лаже и манипулише јавношћу. Све што износи ради смишљено заједно са појединцима да би довео ситуацију у пат позицију и онда пренио кривицу на све друге”, каже Бајић и наставља:

“ Прва ствар коју је рекао је та да кандидати нису рекли своје услове. Бајиц Драган је у разговору са г. Александром Фурулијом јасно рекао који су моји услови. Нису ни близу финансијских услова, које су имали претходни селектори. Сљедеће што сам у разговору рекао је то да за једног од помоћника у Стручном штабу зелим Јосипа Панџу момка у којег вјерујем и са ким имам одличну комуникацију и наравно момак који је својим резултатима заслужио да се надје у Стручном стабу А селекције. Сљедеће што сам тражио је да ми кондициони тренер буде Мате Брекало који је по мом мишљењу један од најбољих у свом послу у БИХ. Планирао сам али нисам обавио разговоре са Елвиром Биједићем и Амером Салихагићем физиотарапеутима које сам планирао да буду у Стручном штабу јер и за њих сматрам да су најбољи у свом послу. Остала су упражњена мјеста скаута и још једног помоћника за које још ни сам нисам донио одлуку. Сигуран сам да ће остатак Стручног штаба бити људи из БИХ, а не из Србије и Хрватске како је била досадашња пракса кад је Репрезентација у питању”, каже тренер Игокее , који је водио млађе репрезентативне селекције Босне и Херцеговине.

“Чуо сам да Сејо Буква спомиње неке затворене коверте и опет манипулише јавношћу и људима. Ја знам да сте ви г.Буква један обични трговац и да хоћете и са људима да лицитирате. Овом приликом Вам кажем да самном нећете моћи лицитирати, а још више манипулисати што сте видим успјели са свим осталима, а добро сте упознати ко је Бајиц Драган и да самном нема шибицарења и манипулисања и зато покушавате да на све начине поставите Вама подобне људе. Господине Буква ја имам своје име и презиме, имам свој ЦВ-и у овом слуцају чак Вам дозвољам да избришете пола трофеја да ме опет ставите на сто, а не у запечећене коверте. Сматрам да својим манипулацијама само штетите Бх кошарци и самој репрезентацији јер већ се добро касни са избором селектора, а то је један озбиљан посао”, поентира Бајић и на крају додаје:

“ Имао сам потребу да упознам јавност, јер сам човјек који је васпитан да у животу до циља можеш доћи само поштеним односом, а не лажима, преварама и манипулацијама”.

Коментари / 0

Оставите коментар