Dragan Bajić: Stop lažima i manipulacijama u KS BiH!

Dragan Bajić razočaran dešavanjima u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Podnio ostavku!

Košarka 20.04.2016 | 11:00
Dragan Bajić: Stop lažima i manipulacijama u KS BiH!

Dragan Bajić i Damir Mulaomerović kandidati su za selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Međutim kako bude održan Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH u izjavama čelnika poslije sastanka rečenica je ista: "Prolongirali smo izbor seletora za naredni Upravni odbor" i tako u nedogled.

Dragan Bajić razočaran svim dešavanjima u Bh košarci je "otvorio dušu".

Podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Stručne komisije.

„Razlog je što se ne uvažavaju stručna mišljenja kad je košarka u BIH u pitanju već ste stavljaju u prvi plan manipulatori i lični interesi pojedinaca koji žele kontrolu nad svim kad je su u pitanju reprezentativne selekcije”, rekao nam je na početku Bajić.

“ Imam potrebu da se oglasim i kad su pitanju dešavanja oko izbora selektora reprezentacije BIH jer sam i sam jedan od kandidata. Nakon izjave jednog od članova Upravnog odbora, a odnosi na Seju Bukvu imam potrebu da upoznam javnost sa detaljima. Prvo da kazem da Sejo Bukva laže i manipuliše javnošću. Sve što iznosi radi smišljeno zajedno sa pojedincima da bi doveo situaciju u pat poziciju i onda prenio krivicu na sve druge”, kaže Bajić i nastavlja:

“ Prva stvar koju je rekao je ta da kandidati nisu rekli svoje uslove. Bajic Dragan je u razgovoru sa g. Aleksandrom Furulijom jasno rekao koji su moji uslovi. Nisu ni blizu finansijskih uslova, koje su imali prethodni selektori. Sljedeće što sam u razgovoru rekao je to da za jednog od pomoćnika u Stručnom štabu zelim Josipa Pandžu momka u kojeg vjerujem i sa kim imam odličnu komunikaciju i naravno momak koji je svojim rezultatima zaslužio da se nadje u Stručnom stabu A selekcije. Sljedeće što sam tražio je da mi kondicioni trener bude Mate Brekalo koji je po mom mišljenju jedan od najboljih u svom poslu u BIH. Planirao sam ali nisam obavio razgovore sa Elvirom Bijedićem i Amerom Salihagićem fiziotarapeutima koje sam planirao da budu u Stručnom štabu jer i za njih smatram da su najbolji u svom poslu. Ostala su upražnjena mjesta skauta i još jednog pomoćnika za koje još ni sam nisam donio odluku. Siguran sam da će ostatak Stručnog štaba biti ljudi iz BIH, a ne iz Srbije i Hrvatske kako je bila dosadašnja praksa kad je Reprezentacija u pitanju”, kaže trener Igokee , koji je vodio mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

“Čuo sam da Sejo Bukva spominje neke zatvorene koverte i opet manipuliše javnošću i ljudima. Ja znam da ste vi g.Bukva jedan obični trgovac i da hoćete i sa ljudima da licitirate. Ovom prilikom Vam kažem da samnom nećete moći licitirati, a još više manipulisati što ste vidim uspjeli sa svim ostalima, a dobro ste upoznati ko je Bajic Dragan i da samnom nema šibicarenja i manipulisanja i zato pokušavate da na sve načine postavite Vama podobne ljude. Gospodine Bukva ja imam svoje ime i prezime, imam svoj CV-i u ovom slucaju čak Vam dozvoljam da izbrišete pola trofeja da me opet stavite na sto, a ne u zapečećene koverte. Smatram da svojim manipulacijama samo štetite Bh košarci i samoj reprezentaciji jer već se dobro kasni sa izborom selektora, a to je jedan ozbiljan posao”, poentira Bajić i na kraju dodaje:

“ Imao sam potrebu da upoznam javnost, jer sam čovjek koji je vaspitan da u životu do cilja možeš doći samo poštenim odnosom, a ne lažima, prevarama i manipulacijama”.

Komentari / 0

Ostavite komentar