Крајње вријеме за резултате пописа у БиХ

Амбасадор ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк сматра да је крајње вријеме да се објаве резултати пописа у БиХ, с обзиром на то да је спроведен прије три године.

Босна и Херцеговина 19.04.2016 | 16:53
Крајње вријеме за резултате пописа у БиХ

Он је позвао укључене у овај процес да ријеше преостале проблеме и попис не злоупотребљавају ради рјешавања националних и других питања.

Вигемарк је, осврћући се на данашњи састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, рекао да су имали добар састанак на којем су разговарали о предаји апликације БиХ за чланство у ЕУ којој Додик пружа пуну подршку.

Он је додао да су разговарали и о питањима која се тичу механизма координације, трговинског дијела Споразума о стабилизацији и придруживању, Реформске агенде и унапређења банкарског сектора.

"Предсједник Додик је рекао да ће урадити све са своје стране да се ова питања ријеше", рекао је Вигемарк новинарима у Бањалуци.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

19.04.2016 15:08

Објава података о попису становништва у БиХ не одговара муслиманима. Попис становништва јасно открива њихове преваре о измишљеним злочинима у Сребреници и другим мјестима. Због тога немојте да журите и узалуд да тражите да се подаци што прије објаве о попису становништва. Дајте муслиманима још мало времена да они у миру наштимају податке по својим потребама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ММ

19.04.2016 15:32

Ста си пусио Мицо?

Name

Самуел

19.04.2016 16:27

Да би некога пописали морао је да има матицни број. Уписивањем података у компјутер мозе врло брзо да се види да ли је та особа зива, нестала или се води као умрла. Знаци ово је идеална прилика да се открију особе које се воде као нестале или убијене а у ствари су зиве. Података треба објавити онако како су се пописани изјаснили. За цудо бозије управо српска страна блокира објаву података и зели да избрисе људе са списка који не зиве у Босни и Херцеговини. Засто?????

Name

За михајла

19.04.2016 17:34

Мики престани гутати таблете , стетно ти делују на ум !!

Name

ре Михаило

19.04.2016 15:56

То си ти ето струцњак??? Мозес ли ми обајснити пријелдог да се признају они градјани који раде и зиве у околним земљама? Има ли ту негдје каква зацкољица? Наравно да има. У тим земљама су избјеглице и остали из реда хрватског и српског народа, веома мало из реда муслиманског. Они су претезно избјегли за Њемацку, УСа и Аустралији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

20.04.2016 00:21

Ако се узме у обзир,да се сусједне дрзаве рацунају,Србија и Хрватска,опет и тај предлог је добар за Босњаке. Нама није Хрватска сусједна него ЕУ. Знаци све до Енглеске.

Name

Мики

19.04.2016 16:44

Сви су страдали и многи се привремено иселили али то не значи да их треба избрисати.

ОДГОВОРИТЕ