Krajnje vrijeme za rezultate popisa u BiH

Ambasador EU u BiH Lars Gunar Vigemark smatra da je krajnje vrijeme da se objave rezultati popisa u BiH, s obzirom na to da je sproveden prije tri godine.

Bosna i Hercegovina 19.04.2016 | 16:53
Krajnje vrijeme za rezultate popisa u BiH

On je pozvao uključene u ovaj proces da riješe preostale probleme i popis ne zloupotrebljavaju radi rješavanja nacionalnih i drugih pitanja.

Vigemark je, osvrćući se na današnji sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da su imali dobar sastanak na kojem su razgovarali o predaji aplikacije BiH za članstvo u EU kojoj Dodik pruža punu podršku.

On je dodao da su razgovarali i o pitanjima koja se tiču mehanizma koordinacije, trgovinskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Reformske agende i unapređenja bankarskog sektora.

"Predsjednik Dodik je rekao da će uraditi sve sa svoje strane da se ova pitanja riješe", rekao je Vigemark novinarima u Banjaluci.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

19.04.2016 15:08

Објава података о попису становништва у БиХ не одговара муслиманима. Попис становништва јасно открива њихове преваре о измишљеним злочинима у Сребреници и другим мјестима. Због тога немојте да журите и узалуд да тражите да се подаци што прије објаве о попису становништва. Дајте муслиманима још мало времена да они у миру наштимају податке по својим потребама!

ODGOVORITE
Name

Re MM

19.04.2016 15:32

Sta si pusio Mico?

Name

Samuel

19.04.2016 16:27

Da bi nekoga popisali morao je da ima maticni broj. Upisivanjem podataka u kompjuter moze vrlo brzo da se vidi da li je ta osoba ziva, nestala ili se vodi kao umrla. Znaci ovo je idealna prilika da se otkriju osobe koje se vode kao nestale ili ubijene a u stvari su zive. Podataka treba objaviti onako kako su se popisani izjasnili. Za cudo bozije upravo srpska strana blokira objavu podataka i zeli da izbrise ljude sa spiska koji ne zive u Bosni i Hercegovini. Zasto?????

Name

Za mihajla

19.04.2016 17:34

Miki prestani gutati tablete , stetno ti deluju na um !!

Name

re Mihailo

19.04.2016 15:56

To si ti eto strucnjak??? Mozes li mi obajsniti prijeldog da se priznaju oni gradjani koji rade i zive u okolnim zemljama? Ima li tu negdje kakva zackoljica? Naravno da ima. U tim zemljama su izbjeglice i ostali iz reda hrvatskog i srpskog naroda, veoma malo iz reda muslimanskog. Oni su pretezno izbjegli za NJemacku, USa i Australiji

ODGOVORITE
Name

Kiki

20.04.2016 00:21

Ako se uzme u obzir,da se susjedne drzave racunaju,Srbija i Hrvatska,opet i taj predlog je dobar za Bosnjake. Nama nije Hrvatska susjedna nego EU. Znaci sve do Engleske.

Name

Miki

19.04.2016 16:44

Svi su stradali i mnogi se privremeno iselili ali to ne znači da ih treba izbrisati.

ODGOVORITE