Прихваћен модел за борбу против тероризма

Министри унутрашњих послова учесница Брдо процеса договорили су данас да ће земље региона због све већих безбједносних пријетњи убудуће примјењивати интегрисани модел сарадње који подразумијева заједничко дјеловање у сва три стуба унутрашње безбједности - борбу против тероризма, тешког и организованог криминала и граничне безбједности.

Босна и Херцеговина 19.04.2016 | 13:14
Прихваћен модел за борбу против тероризма

Састанак се одржава на Брду код Крања, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

БиХ је преузела активну и лидерску улогу у развоју регионалне безбједности, која би могла одговорити на нове изазове и допринијети европској безбједности.

Између осталог, изузетно добро је прихваћена регионална иницијатива за борбу против тероризма и нелегалне трговине оружјем у региону, коју је покренуло Министарство безбједности БиХ.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић исказао је спремност БиХ да буде домаћин Регионалном центру за аналитичку подршку активностима борбе против тероризма.

Такође, уз даље јачање улоге Ударне групе за борбу против тероризма у БиХ, Мектић је предложио да се овај модел сарадње примјењује и на регионалном нивоу.

Због оваквог стратешког планирања и понуде рјешења БиХ је добила и снажну подршку земаља ЕУ, које су БиХ препознали као партнера у борби против глобалних безбједносних изазова.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коста

19.04.2016 11:17

Кад ће Додик на робију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цујкад

19.04.2016 11:39

Одмах.

Name

гдје је

19.04.2016 12:25

Сувара, да чујемо шта он каже о великим аферама. Шта је са килом злата. Милинић се намјести на буџет и ником ништа. Или се све добро чува за предизборну кампању, могло би ваљати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

воја

19.04.2016 13:17

Драгане,што не хапсиш багру

ОДГОВОРИТЕ