Prihvaćen model za borbu protiv terorizma

Ministri unutrašnjih poslova učesnica Brdo procesa dogovorili su danas da će zemlje regiona zbog sve većih bezbjednosnih prijetnji ubuduće primjenjivati integrisani model saradnje koji podrazumijeva zajedničko djelovanje u sva tri stuba unutrašnje bezbjednosti - borbu protiv terorizma, teškog i organizovanog kriminala i granične bezbjednosti.

Bosna i Hercegovina 19.04.2016 | 13:14
Prihvaćen model za borbu protiv terorizma

Sastanak se održava na Brdu kod Kranja, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

BiH je preuzela aktivnu i lidersku ulogu u razvoju regionalne bezbjednosti, koja bi mogla odgovoriti na nove izazove i doprinijeti evropskoj bezbjednosti.

Između ostalog, izuzetno dobro je prihvaćena regionalna inicijativa za borbu protiv terorizma i nelegalne trgovine oružjem u regionu, koju je pokrenulo Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić iskazao je spremnost BiH da bude domaćin Regionalnom centru za analitičku podršku aktivnostima borbe protiv terorizma.

Takođe, uz dalje jačanje uloge Udarne grupe za borbu protiv terorizma u BiH, Mektić je predložio da se ovaj model saradnje primjenjuje i na regionalnom nivou.

Zbog ovakvog strateškog planiranja i ponude rješenja BiH je dobila i snažnu podršku zemalja EU, koje su BiH prepoznali kao partnera u borbi protiv globalnih bezbjednosnih izazova.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kosta

19.04.2016 11:17

Kad će Dodik na robiju?

ODGOVORITE
Name

cujkad

19.04.2016 11:39

Odmah.

Name

gdje je

19.04.2016 12:25

Suvara, da čujemo šta on kaže o velikim aferama. Šta je sa kilom zlata. Milinić se namjesti na budžet i nikom ništa. Ili se sve dobro čuva za predizbornu kampanju, moglo bi valjati.

ODGOVORITE
Name

voja

19.04.2016 13:17

Dragane,što ne hapsiš bagru

ODGOVORITE