"Милошевић направио неопростиве грешке"

Премијер Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је Слободан Милошевић направио двије неопростиве грешке, које се тичу увођења земље у војни сукоб и убистава са политичком позадином.

Србија 19.04.2016 | 10:55
"Милошевић направио неопростиве грешке"

"Народ се не смије томе излагати, не смије се улазити у сукобе без циља и стратегије и изађеш поражен. А друго, не могу њега директно да окривим, нити да се мјешам у одлуке суда, али мислим да је увијек лоше кад имате убиства са политичком позадином", рекао је Вучић синоћ на ТВ Пинк.

Он је рекао да је Милошевић био озбиљан државник и да су му намјере - да сачува српски народ - биле боље од резултата, који је био лош:

"Гледа се само семафор и коначан резултат, а Србија је изгубила са 0:3", послужио се метафором, преноси Тањуг.

На коментар новинара да испада да криви Милошевића што је изгубио ратове, а не зато што их је повео, Вучић каже:

"Не мислим да је био једини кривац за поведене ратове. У сваком случају, погрешно је је било ратовати, он је морао тада да буде паметнији, јер је водио државу. Ја данас водим владу Србије и знам да тако нешто не смијем да урадим...Ја не желим да Србија буде европски губавац, јер на крају полажете рачуне народу", рекао је и додао да ће о свему суд дати историја, а да он неће "да поново обијести Милошевића", али "неће ни да учествује у хвалоспјевима".

Вучић није оспорио опаску новинара да је Милошевић починио и својеврстан економски злочин, али је оцијенио да је "макар на силу, сачувао супстанцу компанија".

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дај бјези

19.04.2016 09:15

Ко је изгубио рат? Срам нек вас је свију. Ја сам ето Босњак и не мрзим. Изгубио сам пола фамилије и дједовину напустио. Тако исто неки Србин као и ја. Обицни народ је изгубио све. Ви и васи ратови, и јос се из све три нације фурате на то. Треба вас хапсити свију од реда и на власт ставити некога ко не мрзи, опраста, иде на сва злоцинацка стратиста заједно. И дјецу уцити да смо сви људи и да се постујемо и медјусобно помаземо. Заболи ме ко је на власти,дај ми да нормално зивим. Зивот је прекратак да би о вама свакодневно размисљао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

19.04.2016 10:22

Паметно размисљање. стета сто нас нема висе оваквих.

Name

клапац

19.04.2016 10:25

Исправано.

Name

горан

19.04.2016 18:23

Дај бјези, свака цаст слазем се сретно...

Name

борац

19.04.2016 09:49

А ста кад изгладнис рају не одговарас за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

19.04.2016 09:51

"Поколења дјела суде шта је чије дају сваком!" Суду историје и суду Божијем нико побјегао није па тако исто неће побјећи ни Слободан Милошевић нити Александар Вучић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велис?

19.04.2016 10:34

"Милошевић направио неопростиве грешке", велс!? Па ти их правис сваки пут кад одес у Брисел!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.04.2016 11:12

Ти си направио грешку што си се спандјо. Са додиком то прави срби немогу опростити

ОДГОВОРИТЕ