"Milošević napravio neoprostive greške"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je Slobodan Milošević napravio dvije neoprostive greške, koje se tiču uvođenja zemlje u vojni sukob i ubistava sa političkom pozadinom.

Srbija 19.04.2016 | 10:55
"Milošević napravio neoprostive greške"

"Narod se ne smije tome izlagati, ne smije se ulaziti u sukobe bez cilja i strategije i izađeš poražen. A drugo, ne mogu njega direktno da okrivim, niti da se mješam u odluke suda, ali mislim da je uvijek loše kad imate ubistva sa političkom pozadinom", rekao je Vučić sinoć na TV Pink.

On je rekao da je Milošević bio ozbiljan državnik i da su mu namjere - da sačuva srpski narod - bile bolje od rezultata, koji je bio loš:

"Gleda se samo semafor i konačan rezultat, a Srbija je izgubila sa 0:3", poslužio se metaforom, prenosi Tanjug.

Na komentar novinara da ispada da krivi Miloševića što je izgubio ratove, a ne zato što ih je poveo, Vučić kaže:

"Ne mislim da je bio jedini krivac za povedene ratove. U svakom slučaju, pogrešno je je bilo ratovati, on je morao tada da bude pametniji, jer je vodio državu. Ja danas vodim vladu Srbije i znam da tako nešto ne smijem da uradim...Ja ne želim da Srbija bude evropski gubavac, jer na kraju polažete račune narodu", rekao je i dodao da će o svemu sud dati istorija, a da on neće "da ponovo obijesti Miloševića", ali "neće ni da učestvuje u hvalospjevima".

Vučić nije osporio opasku novinara da je Milošević počinio i svojevrstan ekonomski zločin, ali je ocijenio da je "makar na silu, sačuvao supstancu kompanija".

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Daj bjezi

19.04.2016 09:15

Ko je izgubio rat? Sram nek vas je sviju. Ja sam eto Bosnjak i ne mrzim. Izgubio sam pola familije i djedovinu napustio. Tako isto neki Srbin kao i ja. Obicni narod je izgubio sve. Vi i vasi ratovi, i jos se iz sve tri nacije furate na to. Treba vas hapsiti sviju od reda i na vlast staviti nekoga ko ne mrzi, oprasta, ide na sva zlocinacka stratista zajedno. I djecu uciti da smo svi ljudi i da se postujemo i medjusobno pomazemo. Zaboli me ko je na vlasti,daj mi da normalno zivim. Zivot je prekratak da bi o vama svakodnevno razmisljao.

ODGOVORITE
Name

ilija

19.04.2016 10:22

Pametno razmisljanje. steta sto nas nema vise ovakvih.

Name

klapac

19.04.2016 10:25

Ispravano.

Name

goran

19.04.2016 18:23

Daj bjezi, svaka cast slazem se sretno...

Name

borac

19.04.2016 09:49

A sta kad izgladnis raju ne odgovaras za to.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

19.04.2016 09:51

"Поколења дјела суде шта је чије дају сваком!" Суду историје и суду Божијем нико побјегао није па тако исто неће побјећи ни Слободан Милошевић нити Александар Вучић!

ODGOVORITE
Name

Velis?

19.04.2016 10:34

"Milošević napravio neoprostive greške", vels!? Pa ti ih pravis svaki put kad odes u Brisel!!!!

ODGOVORITE
Name

Pero

19.04.2016 11:12

Ti si napravio grešku što si se spandjo. Sa dodikom to pravi srbi nemogu oprostiti

ODGOVORITE