Лоренцо напушта Јамаху и иде у Дукати!

Актуелни шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Хорхе Лоренцо напустиће на крају сезоне Јамаху и прећи у Дукати, са којим је потписао двогодишњи уговор.

Остали спортови 23.04.2016 | 17:40
Лоренцо напушта Јамаху и иде у Дукати!

Вест о Лоренцовом преласку у италијански тим је очекивана већ неколико недеља, пошто није потписао понуђени уговор пре почетка сезоне, за разлику од свог тимског колеге Валентина Росија.

Лоренцо је у најјачој класи возио само за Јамаху, са којом је освојио три титуле – 2010, 2012. и 2015. године. Уз те три титуле, Шпанац има још две у класи до 250 кубика. Са јапанским тимом Лоренцо је уписао 41 победу и укупно 99 подијума на 141 трци.

Бранилац титуле је пред претходну трку Мото ГП шампионата у Остину одбио да прича о томе где ће возити наредне сезоне, а било је јасно да се саопштење очекује пред трку на његовом домаћем терену – у Хересу наредног викенда.

Пошто је сада јасно да Лоренцо напушта тим, очекује се да ће Јамаха ускоро објавити ко ће бити ‘Докторов’ тимски колега наредне године. Верује се да ће то бити Маверик Вињалес, који има уговор са Сузукијем и за следећу сезону, али за Јамаху то не представља проблем.

Коментари / 0

Оставите коментар