Lorenco napušta Jamahu i ide u Dukati!

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco napustiće na kraju sezone Jamahu i preći u Dukati, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Ostali sportovi 23.04.2016 | 17:40
Lorenco napušta Jamahu i ide u Dukati!

Vest o Lorencovom prelasku u italijanski tim je očekivana već nekoliko nedelja, pošto nije potpisao ponuđeni ugovor pre početka sezone, za razliku od svog timskog kolege Valentina Rosija.

Lorenco je u najjačoj klasi vozio samo za Jamahu, sa kojom je osvojio tri titule – 2010, 2012. i 2015. godine. Uz te tri titule, Španac ima još dve u klasi do 250 kubika. Sa japanskim timom Lorenco je upisao 41 pobedu i ukupno 99 podijuma na 141 trci.

Branilac titule je pred prethodnu trku Moto GP šampionata u Ostinu odbio da priča o tome gde će voziti naredne sezone, a bilo je jasno da se saopštenje očekuje pred trku na njegovom domaćem terenu – u Heresu narednog vikenda.

Pošto je sada jasno da Lorenco napušta tim, očekuje se da će Jamaha uskoro objaviti ko će biti ‘Doktorov’ timski kolega naredne godine. Veruje se da će to biti Maverik Vinjales, koji ima ugovor sa Suzukijem i za sledeću sezonu, ali za Jamahu to ne predstavlja problem.

Komentari / 0

Ostavite komentar