Срби прекинули блокаду прелаза Јариње

Окупљени грађани са севера Косова који су својим возилима блокирали саобраћај испред граничног прелаза са Србијом - Јариње, одлучили су да се повуку пошто, како им је речено на прелезу, није стигла званична одлука из Приштине о забрани преласка границе особама који поседују “илегалне личне карте које су издале паралелне структуре Србије на Косову", јавља дописница РСЕ.

Србија 18.04.2016 | 22:53
Срби прекинули блокаду прелаза Јариње

Њима су се иначе придружили раније и градоначелници општина на северу Косова, међу којима Горан Ракић, градоначелник Северне Митровице, Александар Спирић, председник привременог органа општине Косовска Митровица, и Зоран Тодић, председник привременог органа Лепосавић.

Они су изразили бојазан да ће применом ове одлуке доћи до велике блокаде у привреди и предузећима на северу Косова, те се истовремено надају да до таквог потеза неће доћи.

Како су саопштили доласком су пружили подрску грађанима и “показали да су уз свој народ”. Они су позвали Србе са севера Косова и из централне Србије да остану мирни, те да ће руководство заједно са народом одлучивати о даљим мерама.

Службеник косовске полиције на Јарињу пренео је новинарима да из Приштине до сада није стигао никакав званичан допис о примени ове одлуке, али додали да ће, уколико буде стигла наредба, она бити и спроведена.

Извор: РСЕ

Коментари / 0

Оставите коментар