Srbi prekinuli blokadu prelaza Jarinje

Okupljeni građani sa severa Kosova koji su svojim vozilima blokirali saobraćaj ispred graničnog prelaza sa Srbijom - Jarinje, odlučili su da se povuku pošto, kako im je rečeno na prelezu, nije stigla zvanična odluka iz Prištine o zabrani prelaska granice osobama koji poseduju “ilegalne lične karte koje su izdale paralelne strukture Srbije na Kosovu", javlja dopisnica RSE.

Srbija 18.04.2016 | 22:53
Srbi prekinuli blokadu prelaza Jarinje

Njima su se inače pridružili ranije i gradonačelnici opština na severu Kosova, među kojima Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, i Zoran Todić, predsednik privremenog organa Leposavić.

Oni su izrazili bojazan da će primenom ove odluke doći do velike blokade u privredi i preduzećima na severu Kosova, te se istovremeno nadaju da do takvog poteza neće doći.

Kako su saopštili dolaskom su pružili podrsku građanima i “pokazali da su uz svoj narod”. Oni su pozvali Srbe sa severa Kosova i iz centralne Srbije da ostanu mirni, te da će rukovodstvo zajedno sa narodom odlučivati o daljim merama.

Službenik kosovske policije na Jarinju preneo je novinarima da iz Prištine do sada nije stigao nikakav zvaničan dopis o primeni ove odluke, ali dodali da će, ukoliko bude stigla naredba, ona biti i sprovedena.

Izvor: RSE

Komentari / 0

Ostavite komentar