Тетовирање каном

Традиција бојења тијела каном потекла је из старе Индије. Бројни обреди у Индији карактеристични су и по томе што се користи управо овај вид обиљежавања тијела. Ова врста тетовирања је популарна и у арапском свијету. Мотиви се разликују од подручја до подручја, а посебно су актуелне за вријеме љета. Овакве тетоваже можете урадити и код нас и не морате чекати љето.

Мода и љепота 18.04.2016 | 12:04
Тетовирање каном

Осликавање тијела каном се традиционално ради у Индији и арапским земљама, а последњих година је постало популарно и у Европи као привремена тетоважа.Већ 5000 година уназад кана се употребљава у козметичке сврхе, а неки чак вјерују да има и љековита својства. Умјетност шарања каном се разликује од региона до региона. Различити дизајн има различита значења у појединим културама: добро здравље, плодност, мудрост и спиритуалну просветљеност.

Бојана је почела овим да се бави прије неколико година. Како се бави сликањем, свој таленат је примијенила и у исцртавање најразличитијих мотива на тијелу.Инспирације јој не недостаје и највише воли када јој препусте избор саме тетоваже.

Када је ријеч о поступку тетовирања безболно је и привремено и за разлику од трајне тетоваже није потребно да се заувјек обавежете јер ће се временом скинути. Ова тетоважа блиједи у периоду од једне до четири недјеље, у зависности од мјеста на тијелу на коме је и колико дуго се суши накона самог цртања.

Када завршите оставите кану да се суши на кожи барем један сат. Осушену пасту за коже скините лагано, без трљања. Послије скидања кане кожа би требала остати сува барем 24 сата. Опширније у прилогу:

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар