Не вјерујте рецептима на интернету

Позната докторка и специјалиста антиејџ медицине указује на поплаву лоших савета за исхрану на друштвеним мрежама.

Здравље 18.04.2016 | 11:11
Не вјерујте рецептима на интернету

Већина рецепата за хроно исхрану који се могу наћи на интернету нису добри, упозорила је др Ана Гифинг, специјалиста антиејџ медицине, која има центре у земљама региона, али и у Швајцарској и у две болнице у САД.

- Хроно исхрана је знатно сложенији процес од пуког припремања оброка, а на првом месту је промена животних навика и примена здравих принципа ради унапређења здравља - каже др Гифинг.

Ефекте овог режима у последњих 12 година у Србији је испробало више од 70.000 људи.

- Не постоје ограничења у количини хране коју ћете да поједете, јер се само одређене намирнице узимају у одређено доба дана - објаснила је докторка Ана Гифинг, на представљању програма исхране у Београду. - Између оброка требало би да прође оптимално пет сати, и не препоручује се да се за ручак и вечеру комбинују протини и угљени хидрати.

Овај метод исхране, поред регулације телесне тежине, истовремено побољшава и изглед силуете. Тело постаје обликовано према урођеној, физиолошкој конституцији.

- Изражен стомак, велика задњица, наслаге на боковима, дебеле бутине, нису показатељ природне грађе тела, већ последица неправилне исхране - истиче др Гифинг. - Већ за 10 до 30 дана примене овог начина исхране смањују се вредности холестерола, триглицерида и шећера у крви. Нема бројања калорија или мерења намирница, важна је само добра комбинација намирница и право време за одређени оброк.

Хроно исхрану могу да примењују одрасли, деца, труднице, спортисти, али и особе које имају неки здравствени проблем. Јеловник треба да се прилагоди сваком појединцу индивидуално.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар