Ne vjerujte receptima na internetu

Poznata doktorka i specijalista antiejdž medicine ukazuje na poplavu loših saveta za ishranu na društvenim mrežama.

Zdravlje 18.04.2016 | 11:11
Ne vjerujte receptima na internetu

Većina recepata za hrono ishranu koji se mogu naći na internetu nisu dobri, upozorila je dr Ana Gifing, specijalista antiejdž medicine, koja ima centre u zemljama regiona, ali i u Švajcarskoj i u dve bolnice u SAD.

- Hrono ishrana je znatno složeniji proces od pukog pripremanja obroka, a na prvom mestu je promena životnih navika i primena zdravih principa radi unapređenja zdravlja - kaže dr Gifing.

Efekte ovog režima u poslednjih 12 godina u Srbiji je isprobalo više od 70.000 ljudi.

- Ne postoje ograničenja u količini hrane koju ćete da pojedete, jer se samo određene namirnice uzimaju u određeno doba dana - objasnila je doktorka Ana Gifing, na predstavljanju programa ishrane u Beogradu. - Između obroka trebalo bi da prođe optimalno pet sati, i ne preporučuje se da se za ručak i večeru kombinuju protini i ugljeni hidrati.

Ovaj metod ishrane, pored regulacije telesne težine, istovremeno poboljšava i izgled siluete. Telo postaje oblikovano prema urođenoj, fiziološkoj konstituciji.

- Izražen stomak, velika zadnjica, naslage na bokovima, debele butine, nisu pokazatelj prirodne građe tela, već posledica nepravilne ishrane - ističe dr Gifing. - Već za 10 do 30 dana primene ovog načina ishrane smanjuju se vrednosti holesterola, triglicerida i šećera u krvi. Nema brojanja kalorija ili merenja namirnica, važna je samo dobra kombinacija namirnica i pravo vreme za određeni obrok.

Hrono ishranu mogu da primenjuju odrasli, deca, trudnice, sportisti, ali i osobe koje imaju neki zdravstveni problem. Jelovnik treba da se prilagodi svakom pojedincu individualno.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar