Путин има тајне елитне јединице у Њемачкој?

Руски председник Владимир Путин је формирао мрежу тајних елитних бораца у Немачкој и другим западним државама...то за немачки таблоид "Билд" тврди аутор књиге о Путину Борис Рајтшустер.

Свијет 11.04.2016 | 21:57
Путин има тајне елитне јединице у Њемачкој?

Он је за своју нову књигу "Путинов тајни рат", између осталог, користио студије једне западноевропске тајне службе на основу којих тврди да Путин има директан приступ мрежи елитних бораца на Западу и то преко школа борилачких вештина у којима се тренира руска борилачка техника "система".

Школе воде бивши совјетски, а данас руски специјалци, наводи "Билд".

У њима углавном тренирају обични спортисти, али у позадини конце вуку руска војна тајна служба ГРУ и специјална јединица WДW, тврди Рајтшустер.

"Ове борбене трупе у страној земљи представљају носећи стуб Путиновог тајног рата против Запада", каже он.

Према његовим речима, западне тајне службе прошле године су само у Немачкој идентификовале око 300 људи који су блиски тајним структурама "системе".

Међу њима има војника, полицајаца, судских службеника, али и припадника немачких полицијских и војних елитних јединица ГСГ9 и КСК.

Групе "система" одржавају маневре у швајцарским планинама, делују преко границе, а имају обуку и у Чешкој, наводи Рајтшустер позивајући се на документа тајне службе.

Он каже да су повезани и с козачким удружењима и руским мотоциклистима познатим као Ноћни вукови.

Њихов циљ је, између осталог, изазивање немира и несигурности, рушење политичких и друштвених процеса у циљаним земљама, промовисање недемократских вредности, наводи се у анализи једне тајне западне службе.

Према информацијама "Билда", групе су активне у више покрета међу којима је и десничарска Пегида.

Онај ко жели да сарађује с руским групама, "система" шаље редовно у Русију на "усавршавање", тврди Рајтшустер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ма

12.04.2016 11:40

МА ДАЈ.

ОДГОВОРИТЕ