Putin ima tajne elitne jedinice u Njemačkoj?

Ruski predsednik Vladimir Putin je formirao mrežu tajnih elitnih boraca u Nemačkoj i drugim zapadnim državama...to za nemački tabloid "Bild" tvrdi autor knjige o Putinu Boris Rajtšuster.

Svijet 11.04.2016 | 21:57
Putin ima tajne elitne jedinice u Njemačkoj?

On je za svoju novu knjigu "Putinov tajni rat", između ostalog, koristio studije jedne zapadnoevropske tajne službe na osnovu kojih tvrdi da Putin ima direktan pristup mreži elitnih boraca na Zapadu i to preko škola borilačkih veština u kojima se trenira ruska borilačka tehnika "sistema".

Škole vode bivši sovjetski, a danas ruski specijalci, navodi "Bild".

U njima uglavnom treniraju obični sportisti, ali u pozadini konce vuku ruska vojna tajna služba GRU i specijalna jedinica WDW, tvrdi Rajtšuster.

"Ove borbene trupe u stranoj zemlji predstavljaju noseći stub Putinovog tajnog rata protiv Zapada", kaže on.

Prema njegovim rečima, zapadne tajne službe prošle godine su samo u Nemačkoj identifikovale oko 300 ljudi koji su bliski tajnim strukturama "sisteme".

Među njima ima vojnika, policajaca, sudskih službenika, ali i pripadnika nemačkih policijskih i vojnih elitnih jedinica GSG9 i KSK.

Grupe "sistema" održavaju manevre u švajcarskim planinama, deluju preko granice, a imaju obuku i u Češkoj, navodi Rajtšuster pozivajući se na dokumenta tajne službe.

On kaže da su povezani i s kozačkim udruženjima i ruskim motociklistima poznatim kao Noćni vukovi.

Njihov cilj je, između ostalog, izazivanje nemira i nesigurnosti, rušenje političkih i društvenih procesa u ciljanim zemljama, promovisanje nedemokratskih vrednosti, navodi se u analizi jedne tajne zapadne službe.

Prema informacijama "Bilda", grupe su aktivne u više pokreta među kojima je i desničarska Pegida.

Onaj ko želi da sarađuje s ruskim grupama, "sistema" šalje redovno u Rusiju na "usavršavanje", tvrdi Rajtšuster.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ма

12.04.2016 13:40

МА ДАЈ.

ODGOVORITE