Због злостављања напустила серију

Турска глумица Нургул Јешилчај о разлозима напуштања популарне мелодраме "Парампарчад"

Свијет 17.04.2016 | 14:40
Због злостављања напустила серију

Вест да турска глумица Нургул Јешилчај, нама позната по роли Јасемин из "Љубави и казне", напушта хит серију "Парампарчад" обележила је свет босфорских мелодрама крајем прошле године и сасвим неочекивано начела важну тему тамошњег глумишта. Као и увек, кад је реч о темпераментној и провокативној Нургул, прашина се не слеже лако.

Ватру су додатно разбуктале и последње "исповести" атрактивне глумице у којима она оптужује колегу Еркана Петекају и продукцију серијала за мобинг на полној основи.

Према наводима турских таблоида, Јешилчајева је серију напустила у јеку популарности, после 52. епизоде, због неслагања с главним глумцем кога памтимо као капетана Алија из серије "Како време пролази".

Разлог томе је Ерканов конзервативан став према женама, због чега је већина романтичних сцена у којима су учествовали главни глумци дело фотомонтаже, а не њиховог заједничког рада. Врхунац свега била је Петекајина провокација на Нургулин рачун, како је њој превише стало да с њим снима епизоде у којима се љубе.

Била је то кап која је прелила чашу, после чега је глумица затражила од режисера да "убију" њен лик и раскину уговор. Мада је Петекаја демантовао ову причу, Нургул се и лично обратила јавности и потврдила да је "Парампарчад" напустила због лоших услова рада.

"Глумила сам жену, љубавницу, па чак и лезбијку. Улога је моја обавеза, а не полигон за иживљавање. Желела сам да одем. Нисам могла да останем више ни дан. Еркану је допуштено да ме малтретира. Била сам под огромним психичким притиском. То је мобинг. И сви су знали да је тако, али нико није реаговао. У Турској сви све виде, али окрећу главу ако некоме, а нарочито жени, треба помоћ. Мушкарац има сва права", огорчена је Јешилчајева која се по раскиду уговора посветила сину Неџату и ситним задовољствима родитељства.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар